2013. augusztus 25., vasárnap

A gyülekezetek nem engedelmeskednek a saját Bibliájuknak



Manapság még a leginkább biblikusnak látszó egyházak sem engedelmeskednek a saját Szentírásuknak. Büszkék önmagukra, hogy olvassák a Bibliát a gyülekezetükben, de NEM fordítanak rá figyelmet, és NEM ENGEDELMESKEDNEK a saját Bibliájukban leírtaknak.

Szeretnék neked egy szakaszt felolvasni az 1 Korinthus 5-ből, és ítéld meg te magad. Döntsd el, hogy az egyházak ragaszkodnak-e ehhez a tanításhoz!

"Azt írtam nektek, hogy ne legyetek közösségben senkivel, akit TESTVÉRNEK neveznek, de parázna, vagy kapzsi, vagy bálványimádó, vagy rágalmazó, vagy részeges, vagy ragadozó. Az ilyennel még csak ne is egyetek együtt!"

Ma a gyülekezetek ragaszkodnak ehhez a tanításhoz? De folytatódik, figyelj:

"Mert az én dolgom az, hogy megítéljem a kívül levőket? Nem a belül levők felett tesztek ítéletet? De a kívül levőket majd Isten ítéli meg. TÁVOLÍTSÁTOK EL AZÉRT A GONOSZT MAGATOK KÖZÜL!"

Ma a gyülekezetek eltávolítják maguk közül a gonosz személyeket? Eltávolítják maguk közül azt a testvért, aki bűnben él? Vagy megengedik annak a testvérnek a gyülekezetben, hogy folytassa a bűnt, és annak a gyülekezetnek a tagja legyen? Ítéld meg te magad! Mert a Szentírás arról tesz bizonyságot, hogy még csak együtt se együnk, és ne legyünk közösségben azzal a testvérrel, aki folytatja a bűnt.

Jézus kegyelme legyen veled!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése