2013. augusztus 20., kedd

Pelenkás keresztények



A keresztény hívők túlnyomó többsége szellemi csecsemő, akik sohasem jutottak el az érettségre. Leragadtak az evangélium elemi tanításainál, jóllehet, mostanára már ismerniük kellene azokat a dolgokat, amiket hallottak és olvastak a Bibliából. Ezeknek beléjük kellett volna ivódniuk, eszerint kellene élniük, és engedelmeskedniük kellene ezeknek. De nem ez a helyzet. Visszamennek az alapokhoz, újra és újra elolvassák a Bibliát, de sohasem ültetik azt a gyakorlatba. Amint Pál is mondta a korinthusbelieknek. Az 1 Korinthus 3:1-től olvasom, ahol ezt mondja:

"Testvéreim, nem szólhatok nektek, mint szellemi embereknek, hanem csak mint testi embereknek, mint Krisztusban csecsemőknek. Tejet adtam nektek inni, és nem kemény eledelt, mert még nem tudtátok elfogadni. Valójában még most sem vagytok erre képesek."

ÉS ITT VAN, HOGY MIÉRT, 3. vers:

"Mert még mindig testiek vagytok. Mert amikor még irígységek és küzdelmek vannak közöttetek, nem testiek vagytok? Nem úgy jártok mint az emberek?"

Az a probléma a keresztény hívők túlnyomó többségével, hogy világiak. Nem hagyták maguk mögött a világot, és nem kezdték el Jézus Krisztust követni. Leragadnak az elemi tanításoknál, nem ültetik a gyakorlatba, és NEM KÖVETIK JÉZUS KRISZTUST, és így készen állnak arra, hogy KIVÁGATTASSANAK. A Zsidókhoz írt levél 6:1-9-et olvasom:

"Annakokáért, elhagyván a Krisztusról való kezdetleges tanítást, törekedjünk az érettségre, nem rakosgatva le újra alapjait a halott cselekedetekből való megtérésnek, az Istenben való hitnek, a mosakodásokról (bemerítkezés) szóló tanításnak, a kézrátételnek, a halottak feltámadásának és az örök ítéletnek. És ezt megtesszük, ha Isten megengedi. Mert azoknak, akik egyszer világosságot kaptak, és megízlelték a mennyei ajándékot, és részesei lettek a Szent Szellemnek, és megízlelték Istennek a jó beszédét, és a következő korszaknak az erőit, és azután elestek, lehetetlen újra megújulniuk a megtérésre, mint akik újra megfeszítik maguknak Isten Fiát, és meggyalázzák Őt. Mert a föld, amely beissza a gyakran rá hulló esőt, és hasznos füvet terem azokért, akikért művelik, áldást nyer Istentől, DE, amely töviseket és bogáncsokat terem, az haszontalan, és közel van az átokhoz, ennek a vége: megégetés."

Ez a helyzet a mai HÍVŐK többségével. Nem léptek túl az alapokon. Ismerik az igazságot, de nem ültetik azt a gyakorlatba. Sokan közülük bemerítkeztek Szent Szellembe, valóságosan megtapasztalták Jézus Krisztust, de azután visszaestek. Visszamentek a világba, és újra MEGFESZÍTETTÉK JÉZUS KRISZTUST. Hátat fordítottak Neki, és itt, a Zsidókhoz írt levél írója azt mondja, hogy LEHETETLEN újra megújulniuk a MEGTÉRÉSRE. De Istennel minden lehetséges.

Drága barátom, ennek az az üzenete számunkra, hogy GYÜMÖLCSÖT KELL TEREMNÜNK, különben KI LESZÜNK VÁGVA. Túl kell lépnünk az alapokon, és ENGEDELMES gyermekekké, Isten fiaivá kell válnunk. Nem lehetünk többé TOTYOGÓ KISGYERMEKEK, KISBABÁK, akiket cumisüvegből etetnek. Fel kell nőnünk, éretté kell válnunk, engedelmeskednünk kell Jézus Krisztusnak, Isten Szent Szelleme kell, hogy vezessen minket.

Az emberek továbbra is végigolvassák a Szentírást, újra és újra és újra. Mindenkor tanulnak, de az IGAZSÁG megismerésére SOHA el nem jutnak. SOHASEM KEZDIK EL JÉZUS KRISZTUST KÖVETNI.

Szellemi emberré váltál már Krisztusban? A SZENT SZELLEM VEZET TÉGED? Vagy visszamész az alapokhoz, becsapva önmagadat, hogy üdvösséged van, jóllehet közel vagy a KIVÁGÁSHOZ és MEGÉGETÉSHEZ?

Drága barátaim, fel kell ébrednünk, mert fogy az idő. HA NEM TERMÜNK GYÜMÖLCSÖT, KI LESZÜNK VÁGVA. FEL KELL NŐNÜNK, és férfiakká kell válnunk Krisztusban!

Jézus áldjon meg téged!

1 megjegyzés:

  1. Dicsőség Istennek ezért az őszinte, bátor gyermekéért. A legtöbben csak hallgatnak, és tétlenek- Nem segítenek felébredni. De az Úr támaszt szolgákat, akik közvetítik szavát, hogy meg meneküljünk.

    Csaba

    VálaszTörlés