2013. június 2., vasárnap

A sátán hazugsága, hogy a Biblia Isten Igéje!



A sátán egy megtévesztő. Elhitette a mai Bibliában hívő keresztények többségével, hogy a Bibliájuk az Isten Igéje.

Tudtad, hogy a Jelenések könyve 19:13-ban meg van írva, hogy Őt hívják Isten Igéjének? Ez Jézusról szól, nem a Bibliáról. Tudtad, hogy János evangéliuma 1. fejezetében meg van írva, hogy: "Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige"? Ez nem a Bibliáról beszél, hanem Jézusról.

Jézus az Isten Élő Igéje, és az igazság Tőle származik. Jézus azt mondja, hogy Ő az Út, az Igazság és az Élet. Jézus a Szent Szellemét azoknak adja, akik meg akarják ismerni Őt, és az Élő Isten Szelleme elvezeti a tanítványokat MINDEN igazságra. A Biblia NEM vezet el minket minden igazságra!

Jézus nem egy Bibliát ígért az Ő tanítványainak, Ő nem ezt mondta: "Menjetek el a Bibliának minden erejével és ismeretével, és a legjobb magyarázatotokkal." Ő azt mondta, hogy "várjátok meg a Szent Szellemet", és AZUTÁN menjetek a Szent Szellem EREJÉVEL.

Jézus tanítványait a Szent Szellem vezeti, NEM a Biblia. Néhány Bibliában hívő keresztény vitatni fogja ezt, és azt mondja: Nos, a Biblia Isten írott igéje, de Jézus Isten élő Igéje. És Jézus, Isten élő Igéje Isten írott igéjébe van leírva, mindez itt, a Bibliámban. Amit ők nem értenek, az az, hogy Isten igéje Isten szájából származik. Azok a próféták és azok az emberek, akik az Újszövetséget írták, az Élő Jézust hallhatták, és amikor hallották Isten igéjét Isten szájából kijönni, egy RÉSZÉT leírták, és ez az, ami most le van jegyezve a Bibliánkban. De Isten igéje Isten szájából származik, amint meg van írva.

"Nem csak kenyérrel él az ember, hanem MINDEN igével, ami Isten szájából származik."

És ezeknek (az igéknek) egy része a Bibliában van leírva, és így te és én elolvashatjuk a Bibliát, és JÉZUSHOZ jöhetünk. Nem a Biblia egyre nagyobb ismeretéhez, ami után a Bibliát Istenünkké emeljük fel.

Szomorú dolog látni, hogy a legtöbb Bibliában hívő kereszténynek a Biblia az Istene, MÉGSEM jönnek Jézushoz. NEM Jézus lett az ő Istenük. Azt hiszik, hogy a Biblia az út, az igazság és az élet, és a Biblia alapelvei szerint élnek, mint ha az lenne az út, az igazság és az élet. Jézus MAGA az út, az igazság és az élet, és Jézus maga adja az IGAZSÁG Szellemét, amely elvezeti a tanítványokat minden igazságra. A Biblia vezet téged? Vagy az Élő Isten Szelleme vezet téged?

Még egy dolog. Sok keresztény idézi ezt a verset a Zsidókhoz írt levél 4. fejezetéből, és azt hiszik, hogy a Biblia Isten Igéje. És elolvassák ezt itt. A Zsidókhoz írt levél 4. fejezete 12-13. így hangzik.

"Mert az Isten Igéje élő és ható, és élesebb minden kétélű fegyvernél."

Elolvassák ezt, és ezt mondják. Nézd, a Bibla az Isten Igéje! De ha elolvasod, felismerheted, hogy ez lehetetlen. Ezt mondja ugyanis.

"Mert az Isten Igéje élő és ható, élesebb minden kétélű fegyvernél. Elhat a léleknek és szellemnek és az ízeknek megoszlásáig, és megitéli a gondolatokat."

A Biblia megitéli a gondolataidat, és a szíved indulatait? Ha elolvasod a 13. verset, nézd mit mond!

"nincs olyan tetemtmény, amely el lenne rejtve az Ő tekintete elől."

Mióta hívják a Bibliát úgy, hogy Ő? Teljesen nyilvánvaló, hogy ez Jézusról beszél. Semmi sincs elrejtve Jézus szemei elől, és amikor meghalunk, és megállunk Isten ítéletének trónja előtt, NEM egy óriási Biblia, hanem Jézus fogja megítélni a szívünket. Az, Aki elhat a szellemnek, a léleknek és a velőknek megoszlásáig, JÉZUS az, és nem a Biblia.

Jézushoz kell jönnünk, és Jézus kell, hogy vezessen minket. Hagyd, hogy a Biblia bizonyságot tegyen Jézusról! OLVASD el a törvény és a próféták, illetve az Újszövetség bizonyságtételét, OLVASD el, hogy Istennek azok az emberei mit írtak, de gyere Jézushoz! Ne emeld fel a Bibliát a te Istenedként!

Jézus kegyelme legyen veled!

6 megjegyzés:

  1. Hát amiket mondasz van alapja, de nem egészen igaz. A Biblia valóban egy 'részét' tartalmazza Isten Igéjének és Jézus beszédeinek, hiszen maga Jézus mondta, hogyha könyvben le akarnánk írni mindent, akkor ez egész világ összes könyve is kevés lenne. Azonban ami leiratott, az tartalmazza az igazság egy részét. A többire valóban a Szent Szellem vezetése kell és a meglévő írások értelmezésére is. Azonban ez nem zárja ki azt, hogy amink van, azt ne fogadnánk el teljesen helyesnek, Istentől levőnek. Az írott Ige, a Biblia összhangban van azzal, amit Isten akart mondani a próféták majd Jézus Krisztus által az emberiségnek. A Szent Szellem vezetése összhangban fog lenni mindig is Isten írott Igéjével , arról tesz bizonyságot és azt erősíti meg. Akik a Bibliát összeállították, nagyon komoly munkát fektettek bele és hosszas erőfeszítések árán jöttek elő azzal, amit ma Ó- és Újszövetségnek ismerünk.

    VálaszTörlés
  2. Szántó István: Jézus Krisztus irányt mutatott az ihletett írásokkal kapcsolatban: Hogy van megírva, mint olvasod.? A Kísértőnek az Írás szavaival válaszolt, és engem nem zavar az például, hogy Ő azonosította magát az Igével, hiszen mindenben engedelmes volt az Ő Atyjának, Ő a mi megváltásunk fejedelme, akire a lázadó angyalfejedelem féltékeny volt, aki a bűn szerzőjeként úgy próbál Istennek fájdalmat okozni, hogy bűnre csábítva az embert halálba taszítja Istennek teremtményeit. Mi az hogy micimackó írta???

    VálaszTörlés
  3. Ő maga is a Szent Írásból idézett és magyarázta azt, amikor a templomban tanított, és más alkalmakkor is. Az persze lehetséges, hogy nem volt teljesen azonos a mai Biblia szövegével és talán tartalmilag is különbözhetett tőle.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha valaki idéz a Bibliából, akkor az annak a szava, aki idézett belőle. Ha egy tanító idéz belőle és egy tanító tanít belőle, akkor ez az ő szava, és az ő magyarázata. Ha a sátán idéz és tanít belőle, akkor az a sátán szava. Ha Jézus idézi, akkor az Isten szava.

      Törlés
    2. Szerintem ez az írás elbizonytalanítja a hívőket. A Biblia Isten szava. A legtöbb keresztény embernek nincsenek természetfeletti megtapasztalásai, nem szól hozzá Isten csak a biblián keresztül. 25 évvel ezelőtt katolikusként(mivel hiányzott valami) elmentem a helyi Hit gyülekezetbe. Hónapokig jártam. Néhány gyülekezeti tag beszélgetett velem időnként. Akkor még nem tudtam, hogy tej helyett kemény eledellel tápláltak, ezért elmenekültem. Úgy éreztem én képtelen vagyok megfelelni Istennek. Azóta független vagyok. Isten gyülekezetéhez tartozom, de egyedül. Félek gyülekezetbe menni,.

      Törlés
  4. A Biblia Isten szava, nem Isten Igéje. Ezt már a csecsemő keresztények is tudják. Ámbár sok mindenben igazad van, hogy van olyan, aki kereszténynek vallva magát értelmezi félre az igéket maguk javát szolgálva ezzel. Ezt nevezik képmutatóknak.

    VálaszTörlés