2013. június 25., kedd

A cselekedeteid által leszel megítélve!



Mindannyiunkat a CSELEKEDETEINK által fog megítélni az Élő Isten, és ha NINCSENEK cselekedeteink, amik IGAZOLNÁK az üdvösségünket, NEM fog minket elfogadni, függetlenül attól, hogy szerintünk mennyi "HITÜNK" van.

Az egyház ma ennek az ellenkezőjét prédikálja. Azt tanítják, hogy: "EGYEDÜL HIT ÁLTAL", és hogy elég, ha hiszel, és megvallod Jézust Úrnak és Királynak, és máris bemehetsz a mennybe annak ellenére, hogy a cselekedeteid azt bizonyítják, hogy képmutató vagy. Ez HAZUGSÁG. Ez az, amiről Jakab beszél a Jakab 2-ben. A 24. verstől olvasom:

"Látjátok, hogy az ember CSELEKEDETEK által igazul meg, NEM CSUPÁN HITBŐL. A tisztátalan Ráháb is nem cselekedetek által igazult meg, amikor befogadta a követeket, és másik úton bocsátotta el őket? Mert miképpen a test szellem nélkül halott, ugyanúgy a hit is halott a cselekedetek nélkül".

Sokan azt hiszik, hogy szörnyű dolgokat tehetnek, bűnt és gonoszságot cselekedhetnek, és Jézus vére mindezt be fogja fedezni, és megmenekülnek majd az Utolsó Napon, mert "hitük" van. Ez NEM igaz!

Ha NEM élsz igaz módon és szentül, NEM FOGSZ BEMENNI ISTEN KIRÁLYSÁGÁBA, és ha NINCSENEK CSELEKEDETEID, amelyek BIZONYÍTJÁK hogy IGAZI HÍVŐ VAGY, NEM fogsz bemenni Isten Királyságába! Ez az, amiről a Jelenések könyve ír. A 20. fejezet 12. versétől olvasom:

"Láttam a halottakat, kicsiket és nagyokat akik Isten előtt álltak, és könyvek nyittattak ki. És egy másik könyv nyittatott ki, az Élet Könyve. És a halottak megítéltettek a cselekedeteik szerint, a könyvbe írottak szerint. A tenger kiadta a halottaikat, a pokol és a halál is kiadta a halottaikat. És megítéltettek, MINDANNYIAN A CSELEKEDETEIK SZERINT".

A cselekedeteid azt BIZONYÍTJÁK, hogy Jézus IGAZI tanítványa vagy? A hited összhangban van a cselekedeteiddel?

Jézus kegyelme legyen veled!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése