2013. június 16., vasárnap

Hamis próféta lehetsz, ha...



Jézus tanít és figyelmeztet minket a hamis prófétákkal kapcsolatban, és a négy evangéliumot áttekintve láthatjuk a különbséget Isten igaz prófétája és a hamis próféták között. Úgyhogy én most itt csak gyorsan szeretném átfutni, miről is lehet észrevenni, ha valaki hamis próféta, és hogy mit is mondanak manapság a hamis próféták. Ez természetesen nem az összes dolog, amit mondanak, de íme néhány azok közül, amiket állítanak. És ha ezek közül valamelyik rád illik, akkor lehetséges, hogy te is hamis próféta vagy. És talán már egy csomó mindent máshogyan gondolsz, mert az Úr már felnyitotta a szemedet ezekkel a dolgokkal kapcsolatban. Akkor kezdjük...

Hamis próféta lehetsz, ha sok-sok ember tisztel téged, és csupa jót mondanak rólad illetve a hallgatóid és kritikusaid többségéről. Ha ezek az emberek jó tanítónak hívnak téged.

Hamis próféta lehetsz, ha az emberi tisztaság mellett foglalsz állást. Ezt úgy értem, hogy ha szerinted az emberek megtisztíthatják a szívüket pusztán azáltal, ha valaki felé elszámolnak a bűneikkel. És ha mindemellett megtagadod a Szent Szellem erejét és fontosságát.

Hamis próféta lehetsz, ha tanítasz a tizedfizetésről, de nem ajánlod fel a teljes lényedet mint egy 100%-os áldozatot az Úrnak.

Hamis próféta lehetsz, ha azt állítod, hogy a cselekedetek általi megigazulás azonos azzal, hogy törekszünk belépni a Menny Királyságába.

Hamis próféta lehetsz, ha folyamatosan a disznók elé dobod a gyöngyeidet. Mert, tudod, azokból a disznókból van a megélhetésed, amiket etetsz.

Hamis próféta lehetsz akkor is, ha azért csinálod a szolgálatodat, hogy az embereknek tetsszél. Csakhogy így elfeledkezel arról, amit az Úr mond, hogy Ő az, aki megfizet annak a szolgájának, aki Hozzá titokban imádkozik, és titkon dicséri Őt.

Hamis próféta lehetsz, ha pásztornak vagy jó tanítónak tartod magad, ha az emberek jó tanítónak hívnak téged. Ha azt mondod, hogy elhívásod van, de te magad nem hívod segítségül az Urat, hogy vezessen téged, és hogy adja meg neked a Tőle származó mindennapi kenyeredet.

Akkor is hamis próféta lehetsz, ha azt feltételezed, hogy üdvözültél. És hogy mindegy mi történik ezután, Jézus be fog téged engedni a Királyságba, az Ő királyságába. Te azonban sohasem nyertél ezzel kapcsolatban bizonyosságot személyesen Jézustól. Csak egyszerűen úgy véled, hogy te a menny felé vezető úton vagy, bármi történjen is. Mert még valamikor 8 évesen elmondtál egy imádságot... És aztán azt tanítod az embereknek, hogy ők is ezt tegyék.

Hamis próféta lehetsz, ha azt tanítod az embereknek, hogy inkább a teremtett dolgokat imádják, mint magát a Teremtőt. Mert nem érted meg, hogy az Élő Isten Igéje mindig is létezett. És összetéveszted azt a Bibliával. Mert az Élő Isten Igéje mindig is létezett, és úgy hívják Őt, hogy JÉZUS. Rengeteg ember eltévelyedett, és azt hiszi, hogy kaphat egy Igét Istentől, ha kinyitja a Bibliát - és közben nem veszi észre, hogy ahhoz, hogy Isten szóljon hozzánk, előbb engedelmeskednünk kell Neki, hogy halljuk szólni Őt a Szent Szellemen keresztül.

Úgyhogy valószínűleg hamis próféta vagy, ha azt gondolod, hogy csak azért nem üldöznek és utálnak téged Jézus evangéliumáért, mert szabad országban élünk. Az emberek azt hiszik, hogy csak azért, mert mondjuk itt élünk az USA-ban, nem üldözik őket úgy, mint más országokban. De hadd mondjam el neked, hogy a Sátán mindenhol működik... Nincs olyan része a földnek, amely ne az ő felségterülete lenne. Levegőbeli, tengerbeli és földi fejedelemnek hívják. Jelenleg mindezek az ő hatalma alatt vannak.

Hamis próféta lehetsz, ha azt hiszed, hogy beléphetsz egy egyházba vagy gyülekezetbe, majd kiléphetsz onnan, azt gondolva, hogy Krisztus testét emberek építették, és ők irányítják. Jézus azt mondja, hogy Ő az Egyház feje. Ő az, aki kinevezhet embereket pásztorokká, tanítókká, vénekké, egyedül Ő nevezhet ki ezekre a feladatokra embereket.

Hamis próféta lehetsz, ha azt tanítod a Menny Királyságával kapcsolatban, hogy a mustármagról és a kovászról szóló példázat, az Isten királyságának növekedését jelenti. Ez teljesen távol van az igazságtól. Ha ezt tanítod, akkor valójában az igazság el van rejtve előtted. Menj és nézd meg ezeket a verseket, és értsd meg, miről is beszél Jézus, amikor a kovászról van szó!

Hamis próféta lehetsz, ha nagyobb hangsúlyt helyezel a zenére mint dicsőítésre, mint amekkorát a szív és az elme átalakulására. Mert valójában egyedül Jézus tudja átalakítani a szívet és az elmét, hogy aztán megvizsgálhasd, mi az Ő jó és tökéletes akarata a számodra. Ez nem megy csak úgy, hogy felemeled a kezeidet, és énekelsz, bár lehet, hogy te zenével dicséred Jézust, mert börtönben vagy. De biztos, hogy nem csupán a zenét fogod dicsőítésnek hívni és azt, hogy a helyeden ülsz, néha felállsz, aztán leülsz, aztán megint felállsz, majd megint leülsz, mindezt dicsőítés címén...

Hamis próféta lehetsz, ha azt hiszed, hogy szellemben átformálódtál. De ha tovább szennyezed az elmédet és másokét is teljesen haszontalan szeméttel, az valójában bűnös és démonikus dolog. Ez a szemét pedig a tévén keresztül jön, ami az emberek otthonában van, a filmekből, a médiából, és mindabból, amit folyamatosan és szándékosan beengednek a lakásukba és az életükbe.

És végül, valószínűleg hamis próféta vagy, ha nem hallod, és nem engedelmeskedsz az Úr Jézus szavának. Tudod, Jézus azt mondta, hogy hallanunk kell Őt, és engedelmeskednünk kell Neki. És hogyan is tudnál Neki engedelmeskedni, ha nem hallod, hogy mit mond?

Sokan azt gondolják, hogy hallják Jézust, mert olvassák a Bibliájukat, vagy azért, mert engedelmesek a bibliai alapelveknek, és ez megint csak nagyon távol van az igazságtól. Mert mindenki, aki olvasta már a Bibliát, az tudja, hogy Jézus miket mond. De ez még nem jelenti azt, hogy engedelmesek Jézusnak, vagy hogy hallják Jézus hangját. Tudod, Jézus közvetlenül a szenvedései előtt beszélt ezekről a dolgokról minden gyermekének, aki hallja az Ő hangját, és hallgat Rá. Mondok néhány jó verset a Bibliából, amit érdemes kikeresni: János 8:37, János 10:27, János 5:38-42.

Menj, és kutass magad is ezek után a dolgok után! De mindennél inkább térdelj le, és kérd Jézust, hogy jelentse ki neked az Ő igazságát! Mert Jézus azt mondta, hogy Ő az Út, az Igazság és az Élet. És senki sem mehet az Atyához vagy az Igazsághoz máshogyan, mint Jézuson keresztül. Csakis Jézuson keresztül! Úgyhogy térdelj le, és kérdezd meg Őt arról, hogy mi az Igazság!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése