2013. augusztus 19., hétfő

Engedelmeskedj Jézusnak, különben elkárhozol - a hit nem elég!



Azoknak, akik nem engedelmeskednek Jézusnak, nem lesz örök életük, még akkor sem, ha hittek Őbenne. Ha hiszünk Jézusban, engedelmeskednünk kell Neki, és meg kell tennünk, amit Ő mondott: Ő ezt mondta:

"Miért mondjátok Nekem: »Uram, Uram«, ha nem teszitek, amit mondok nektek?"

Ha Jézus az URUNK, akkor úgy kell szolgálnunk Őt, mint URAT, és ENGEDELMESKEDNÜNK kell NEKI. A János 3:36-ban ezt olvassuk:

"Aki hisz a Fiúban, örök élete van annak, de aki nem ENGEDELMESKEDIK a Fiúnak, nem lát életet, hanem az Isten haragja marad rajta."

ENGEDELMESKEDNÜNK kell Jézus Krisztusnak.

Az emberek szeretnek más írásokat idézni, azt mondják, hogy Pál azt mondta..., és valaki más azt mondta... Drága barátaim, elmondom, hogy JÉZUS mit mondott. A Máté 15:8-at olvasom:

"EZEK AZ EMBEREK CSAK AZ AJKAIKKAL TISZTELNEK ENGEM, DE A SZÍVÜK TÁVOL VAN TŐLEM. DE HIÁBA IMÁDNAK ENGEM, TANÍTVA EMBEREK TANTÉTELEIT ÉS ELVEIT."

Idéznek másoktól, idéznek más írásokból.

Drága barátaim, Jézus szavai az élet beszédei, azok a szavak, amiket Ő mondott. És ezek a szavak azok, amik meg fognak ítélni minket. Ha nem ENGEDELMESKEDÜNK azoknak a szavaknak, NEM lesz örök életünk, amint ezt Jézus megmondta. A János 12:47-től olvasom:

"Ha valaki hallja az Én beszédeimet, és nem tartja meg azokat, nem ítélem meg őt. Mert nem azért jöttem, hogy megítéljem a világot, hanem, hogy megmentsem a világot. Ha valaki elutasít Engem, és nem fogadja be az Én beszédeimet, van, aki megítélje őt: az Ige, amit mondok, az fogja megítélni őt az utolsó napon."

Drága barátom, Jézus szavai által leszünk megítélve. Ha nem engedelmeskedünk Jézusnak, már ítélet alatt vagyunk. Ha engedelmeskedünk Neki, és ha a szívünk ráhangolódott arra, hogy Neki akarjon tetszeni, akkor Ő megigazít minket, és örök életet ad. Nem elég az, hogy csupán hiszünk Jézusban, a szívünknek Rá kell hangolódnia. Nem csak az ajkainkkal kell tisztelnünk Őt úgy, hogy a szívünk távol van Tőle. Igazán SZERETNÜNK kell ŐT, és ha szeretjük Őt, akkor ENGEDELMESKEDNI fogunk Neki!

Jézus szavait az evangéliumokban jegyezték le: Máté, Márk, Lukács és János evangéliumában. És ezek a SZAVAK FOGNAK MEGÍTÉLNI MINKET. Nem más szavak, hanem JÉZUS SZAVAI. Mert Ő eljött, és prédikálta Isten Királyságát. Ő Király, Úr, Mester, és nekünk SZOLGÁLNUNK KELL ŐT, MINT URAT, mert különben nem fog minket beengedni az Ő Királyságába. Jézus azoknak ad örök életet, AKIK ENGEDELMESEK NEKI.

Jézus áldjon meg téged!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése