2013. július 6., szombat

Az újjászületés, és amit nem szoktak elmondani utána



Újjá kell születned ahhoz, hogy beléphess a Menny Királyságába. Mit jelent az, hogy újjászületni? Drága Barátaim, volt egy ember a zsidók közül, egy vallási vezető, aki egy éjjel Jézushoz jött. Róla olvashatunk a János evangéliuma 3:1-ben:

"Volt a farizeusok között egy Nikodémus nevű ember, a zsidók egyik vezető embere. Ő egy éjjel elment Jézushoz, és így szólt hozzá: »Mester, tudjuk, hogy Istentől jöttél tanítóul, mert senki sem képes megtenni azokat a jeleket, amelyeket te teszel, hacsak nincs vele az Isten.« Jézus így válaszolt: »Bizony, bizony, mondom néked: ha valaki nem születik újonnan, nem láthatja meg az Isten Királyságát.« Nikodémus ezt kérdezte tőle: »Hogyan születhetik az ember, amikor vén? Bemehet anyja méhébe és megszülethetik ismét?« Jézus így felelt: »Bizony, bizony, mondom néked, ha valaki nem születik víztől és Szellemtől, nem mehet be az Isten Királyságába.«"

Ez a "Szellem" nagy "Sz"-szel a Szent Szellemre utal. Drága Barátaim, az újjászületés akkor történik meg, amikor Jézust behívjuk az életünkbe mint Királyunkat és Urunkat. Mert ekkor Isten Szelleme eljön hozzánk. Isten Szellem, és ha behívod Őt a szívedbe, az életedbe, Ő beléd költözik, és az Ő Szelleme eljön hozzád, és a te szellemedben fog élni. Megbocsájtja minden múltbeli bűnödet, megtisztít, újjá teszi a bensődet, és ott legbelül azonnal újjászületsz.

Ha elfogadod Jézust a szívedből, ha ezt mondod: "Uram, szükségem van Rád", ha megtérsz a bűneidből, Barátom, Ő azonnal eljön hozzád, megtisztít téged, befogad téged bűnöst. Akárki is vagy, akárhonnan is jöttél, Ő befogad téged Isten családjába, elvégzi benned az újjászületést. Isten Szelleme jön, és belép az életedbe, beléd költözik, mert behívtad Őt. Megtörténik az újjászületés, és azonnal megtapasztalod az Élő Istennel való találkozás örömét. Valami történik benned, és egyszerűen csak tudod, hogy Jézus valóságos.

Barátaim, ez az újjászületés. Bepillantást nyersz a Mennybe, abba, hogy milyen is Jézus Krisztus, és milyen az a békesség, amit Ő ad. De ez csak a kezdet, mert Szellemtől és víztől kell születned. Mert az Ő Szelleme eljön, és beköltözik a szellemedbe, hogy ott maradhasson. Nem hagy el téged, mert azt mondja: "Én veled vagyok mindvégig".

De ezután engedelmeskedned kell Neki! Ezután ilyen kapcsolatba kell kerülnöd Vele! Ő kezdeményezte ezt a kapcsolatot. Erre te ezt mondtad: "Uram, akarlak Téged, szükségem van Rád" Ő pedig elfogad téged. Isten a gyermekévé fogad téged. Az Ő Szelleme belép az életedbe, de mostantól fogva engedelmeskedned kell Neki. Barátom, ha szereted Őt, akkor engedelmeskedsz Neki. Sokan mondják azt, hogy hisznek Jézusban, de nem engedelmeskednek Neki. Jézus ezt mondta:

"Ha szerettek Engem, tegyétek meg amit mondok nektek!"

Barátom, ha igazán szereted Jézust, akkor attól a pillanattól kezdve, hogy találkoztál Vele, elkezdesz engedelmeskedni Neki. Engedelmeskedsz az Ő Szellemének, amely benned van, mert a Szelleme azonnal megmutatja neked, hogy mi veled a probléma. Mert Jézus ezt mondta:

"Eredj el, és többet ne vétkezz!"

Abban a pillanatban, amikor találkozol Istennel, felismered, hogy milyen hitvány bűnös vagy, hogy milyen voltál azelőtt, és azonnal tiszta szeretnél lenni és olyan szent, amilyen szent Ő is. Csak akkor lehetsz az Ő jelenlétében, ha tiszta vagy, és szent! De ha vétkezel, akkor az a bűn bejön közéd és Isten közé.

Sokan vannak, akik újjászületnek, DE ezzel az életük meg is áll, mert nem akarnak, Istennel együtt tovább menni. Nem akarják Jézus Krisztus követését folytatni, és a többségük odébbáll. Ezt mondják: "Nem, ez kemény, ez nem nekem való", vagy pedig vallásossá válnak. Márpedig aki vallásos, az nem Jézus Krisztust követi.

Amire szükséged van, az a Jézussal való kapcsolat. Először is engedelmeskedned kell Neki. Ő ezt mondja:

"Térjetek meg a bűnitekből, és merítkezzetek be, és mossátok le a bűneiteket."

Menj, és olvasd el a Máté 28:29-et! Jézus kiküldte a tanítványait a nagy megbízatással. Így szólt:

"Menjetek el az egész világra, hirdessétek az evangéliumot minden nemzetnek, merítsétek be őket, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetet. Merítsétek be őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Szellemnek nevében, és tanítsátok meg őket engedelmeskedni mindannak, amit parancsoltam nektek!"

Egy tanítvány az követő, barátom, egy tanítvány nem csupán hisz! A hívő olyan valaki, aki hisz Jézusban, és engedelmes Neki! Ha hiszel Jézusban, akkor engedelmeskedsz Neki. Különben nem is érdekel téged, csak tudsz Róla, hiszel, de ez nem neked való, úgyhogy elmész.

Nagyon kevés keresztény jut el az érettségig. Lehet, hogy újjászülettek, és hogy Isten Szelleme költözött beléjük, és megtisztította őket a bűneikből, de azután visszatértek a korábbi bűneikhez, és így elveszettek.

De Isten Szelleme új tüzet fog benned gyújtani, Barátom. Mert hirtelen feltámad benned a lelkiismeret, és azonnal tudni fogod, amikor valami rosszat teszel. De ha továbbra is figyelmen kívül hagyod Isten Szent Szellemét benned, akkor többé nem fog hozzád szólni, Barátom. Mert szeret téged, és folyamatosan noszogat téged, megítél téged, de ezt sokan nem akarják hallgatni.

Barátom, ha komolyan veszed Jézust, akkor Ő egészen végig vezetni fog téged. Csak nagyon kevesen veszik komolyan Jézust. Sok keresztény azt kérdezi: "Miért történik ennyi rossz dolog az életemben? Amióta Jézussal találkoztam, minden rosszul alakult". Barátom, ez azért van, mert Jézus meg akar téged változtatni az Ő hasonlatosságára, Ő azt akarja, hogy méltó legyél a Menny Királyságához. Ő befogadott téged, a vadembert, a bűnöst, a semmirekellőt, és engedelmessé akar tenni téged, hogy Isten házanépéhez, Isten Királyságához illő legyél.

És ezek a keresztény csecsemők, akik csupán befogadták Jézust, sarkon fordulnak, és vallásosak és képzettek lesznek. Volt egy megtapasztalásuk az Élő Istenről, Ő befogadta őket, és átélték a szabadulás örömét, de most elfordulnak, és írástudókká, farizeusokká és képmutatókká válnak. Elkezdik olvasni a Bibliát, és Bibliatudósokká válnak. De Jézussal sem kerülnek kapcsolatba, és nem is imádkoznak. Nem figyelnek az Ő hangjára. Ő ezt mondja:

"Az Én juhaim ismerik az Én hangomat, és figyelnek Rám, és követnek Engem".

Barátom, hacsak nem vagy olyan kapcsolatban Jézussal, hogy valóban szereted Őt, és ebben a szoros kapcsolatban nem vagy Vele minden pillanatban, akkor nem követed Őt, és szellemileg nem növekedsz. Szellemileg tudsz növekedni, NEM tanulás által, hanem a benned lakozó Szent Szellem által, és a Jézussal való szellemi kapcsolatod által, és ez a cselekedeteiden is meglátszik.

Az az ember, aki Jézust követi, azonnal felhagy a bűneivel! Az emberek rögtön megkérdezik tőle: "Ember, mi történt veled? Megváltoztál! Nem iszol már, nem szitkozódsz, más ember lettél..." Ilyen az, amikor valóban találkozol Jézussal, aztán újjászületsz, és elkezdesz növekedni a keresztény életedben.

Aki keresztény, az egy szent ember - szent férfi, szent nő. Aki keresztény, az Isten gyermeke, és Isten gyermeke nem vétkezik, semmi dolga sincs a bűnnel, elfut tőle. Nem érdeklik őt a világ dolgai, őt Isten érdekli. Jézus a legfontosabb minden előtt! Csak ez jár a fejében.

Ha valóban újjászülettél, Barátom, és növekedsz Krisztusban, hogy érett kereszténnyé, Jézus érett követőjévé válj, akkor Jézust keresed minden időben, és imádkozol, a gondolataid körülötte forognak. A szellemed kapcsolatban van Vele, Rá összpontosítasz, és Ő kijelenti Magát neked, mert teljes szívből engedelmes lettél.

Ezt jelenti az újjászületés, nem pedig azt, hogy befogadtam Jézust, most pedig visszamehetek a korábbi életmódomhoz - NEM, Barátom! Ha befogadtad Jézust, és újjászülettél, és ezt meg is akarod tartani az örökkévalóságig, ha be akarsz menni Isten Királyságába, akkor Jézust kell követned. Építened kell ezt a kapcsolatot, hogy minden nap erősebb és erősebb legyen. Szent és tiszta ember lettél, és ez meglátszik mindenen amit teszel, amit mondasz, és minden reakciódat, mindenedet alárendeled Istennek, és Jézus Krisztus lesz az Úr az életedben! Ezentúl már nem vagy a magad ura, hanem Krisztust szolgálod. Neki szolgálsz, szereted Őt, és ezért olyanná válsz, mint Ő, és szeretni fogsz mindenkit, aki körülötted van. Jézus Krisztus nagykövetévé válsz, mert a Szent Szellem él benned és munkálkodik rajtad keresztül, és az újjászületés valóban kibontakozik, és növekszik, és Jézus Krisztusnak meghozza a felnőtt tanítvány és követő gyümölcsét, aki teljesen hasonlóvá vált Jézushoz.

Sajnos nagyon kevés keresztény jut el az érettségig, a többségük meghal még csecsemőként. Pedig alighogy megszülettek - és ez nagyon szomorú.

Barátom, felnőttél már Krisztusban? Felnőttél már Jézus megismerésében? Nem Biblia-ismeretről beszélek, hanem arról, hogy ismered-e Jézust, hallod-e a hangját, követed-e Őt, szereted-e Őt? Ő a legfontosabb az életedben? Valóban, valóban növekedsz Krisztusban?

Jézus áldjon meg téged!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése