2013. július 6., szombat

Komoly figyelmeztetés minden prédikátornak!



Ez egy komoly figyelmeztetés minden prédikátor számára. Lehet, hogy egy egyházi szervezetnek dolgozol, de az emberek lelkéért Istennek fogsz számot adni, Jézus Krisztusnak.

Mert az emberek lelke az Övé, Ő fizette ki értük a saját vérével az árat a Golgotán. És Felé kell majd elszámolnod, hogy mit tettél az emberek lelkével. A nyáj, a juhok az Ő nyája. Ők nem a te nyájad, ők Hozzá tartoznak, és a te dolgod csak az, hogy pásztorold a juhokat, hogy gondjukat viseld, hogy tápláld őket.

Jézus szavaival kell őket táplálnod, mert nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden Igével, ami Isten szájából származik. Jézus Szavai az Élet Beszédei. Ezen Szavak által leszünk megítélve.

Tanítanod kell a juhokat, hogy engedelmeskedjenek Jézus parancsainak! Nem az egyház teológiájára, tantételeire, nem filozófiára, nem pszichológiára, nem pozitív gondolkozásra, nem a saját szavaidra, hanem Jézus Szavaira - mert ezek az Élet Beszédei. Minden egyes szavaddal el kell majd számolnod, amit ezeknek az embereknek mondtál. Ha félrevezeted őket, akkor magának Jézusnak kell majd elszámolnod!

A pénzzel, amit a juhoktól kapsz, szintén el kell majd számolnod, és felelős vagy érte. Ha megnyírod a juhokat, és levágod őket, Isten fog elszámolást tartani. A pénzt Isten Királyságára kell fordítani, a juhokra, a szükségben levőkre, az árvákról és özvegyekről való gondoskodásra. Felelős vagy azért a pénzért. Ha elherdálod saját magadra, e világ pazar épületeire, templomaira, Isten felé fogsz elszámolni minden egyes fillérrel. Drága barátom, a te dolgod, hogy gondoskodj a juhokról, hogy tápláld őket. Mint ahogyan Jézus mondta a Máté 24:45-51-ben. Ezt mondja:

"Kicsoda a hű és értelmes szolga, akit azért rendelt a házanépe fölé az Úr, hogy kiadja nekik az eledelt idejében? Boldog az a szolga, akit az Ura ilyen munkában talál, amikor megjön. Bizony, bizony mondom nektek, hogy egész vagyona fölé rendeli őt. Ha pedig a gonosz szolga így szól a szívében: »Sokáig nem jön még az én Uram.« és a szolgatársait verni kezdi, és együtt enne és inna a részegekkel, megjön annak a szolgának az Ura azon a napon, amelyen nem várja, és abban az órában, amelyben nem is gondolja. Akkor kettévágatja őt, és a képmutatók sorsára juttatja. Ott lesz majd sírás és fogcsikorgatás."

Drága barátom, drága prédikátor társam, táplálod a juhokat, gondoskodsz róluk? Felelősségteljes őrzőjük vagy?

Jézus áldjon meg téged!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése