2013. július 6., szombat

Hogyan értelmezzük helyesen a Bibliát?



A gyülekezetek aszerint különböztetik meg magukat a többiektől, hogy mi módon értelmezik ugyanazt az egy Bibliát. Sok gyülekezetnek és tanítónak saját Bibliája van, saját széljegyzetekkel, amelyeket a saját kényük-kedvük szerint a Szentírás írott szavaihoz tettek.

Csak EGY Isten van, és egy Megváltó: Jézus Krisztus. Csak EGYETLEN EGY EVANGÉLIUM van, amely MEGMENTHET, ez pedig nem más, mint JÉZUS SZAVAI, amint azokat 4 különböző személy lejegyezte a 4 evangéliumban: Máté, Márk, Lukács és János evangéliumában.

Ezek a szavak világosak és egyszerűek, nem kell hozzájuk magyarázat. Engedelmesség kell hozzájuk, HA ÖRÖK ÉLETET AKARSZ.

Jézus elküldte Szent Szellemét, az Ő saját Szellemét, hogy éljen azokban, akik elfogadják Őt és az Ő Szellemét. A Szent Szellem emlékeztetni fog minket Jézus Szavaira. Nincs szükség semmilyen elferdített magyarázatra.

Jézusnak azok a szavai fogják megítélni a világot, melyeket Máté, Márk, Lukács és János evangéliumában jegyeztek le. Nem számít, hogy hogyan magyarázod őket, vagy hogy hogyan próbálod elcsavarni, hogy a vallási irányzatodhoz passzoljon. Azok a szavak, ÚGY, AHOGY VANNAK, meg fognak téged ítélni! Azok a szavak - amiket Jézus mondott - fognak minket megítélni. Ha engedelmeskedünk azoknak, élni fogunk, ha pedig elutasítjuk azokat, elkárhozunk.

Az igazság nem szorul magyarázatra: az világos és egyszerű. Fogadd el, és élsz, vagy utasítsd el, de akkor elkárhozol!

Jézus áldjon meg téged!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése