2014. március 30., vasárnap

Gyilkos keresztények

Isten Izráel népének megígért egy "tejjel, mézzel folyó földet", az ígéret földjét, Kánaánt. Gyakori témája és hasonlata ez több tanítónak, hogy a hívőknek is el kell foglalniuk az ígéret földjét.

Azt hiszik, hogy Jézus keresztáldozata miatt övék minden ígéret, csak el kell fogadniuk "hit által". Kinyitják a Bibliájukat, találnak benne néhány fülüknek kedves részt, és azt hiszik, hogy Isten azt nekik mondja.

Követelik a jogaikat, az örökségüket. Megvallásokat tesznek, és azt hiszik, hogy ezzel manipulálhatják Istent. Olyanok, mint akikről Jézus beszélt:

"Más példázatot halljatok: Vala egy házigazda, aki szőlőt plántála, és azt gyepűvel körülvevé, sajtót ása le benne, és tornyot építe, és kiadá azt munkásoknak, és elutazék. Mikor pedig a gyümölcs ideje elérkezett vala, elküldé szolgáit a munkásokhoz, hogy vegyék át az ő gyümölcsét. És a munkások megfogván az ő szolgáit, az egyiket megverék, a másikat megölék, a harmadikat pedig megkövezék. Ismét külde más szolgákat, többet mint előbb; és azokkal is úgy cselekedének. Utoljára pedig elküldé azokhoz a maga fiát, ezt mondván: A fiamat meg fogják becsülni. De a munkások, meglátván a fiút, mondának magok közt: EZ AZ ÖRÖKÖS; JERTEK, ÖLJÜK MEG ŐT, ÉS FOGLALJUK EL AZ Ő ÖRÖKSÉGÉT. És megfogván őt, kiveték a szőlőn kívül és megölék. Mikor azért megjő a szőlőnek ura, mit cselekszik ezekkel a munkásokkal? Mondának néki: Mint gonoszokat gonoszul elveszti őket; a szőlőt pedig kiadja más munkásoknak, akik beadják majd néki a gyümölcsöt annak idejében." Mt 21:33-41

Ha meglátják Jézust, ezt mondják: Halleluja, meghalt Jézus, miénk az örökség! Jézus számukra csak ennyit jelent. Örülnek neki, hogy meghalt, és azt hiszik, elfoglalhatják az Ő örökségét. Ne légy a társuk, Barátom, mert gyilkos szolgák ők, akik elvesznek!

Isten áldjon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése