2014. április 2., szerda

Megvallások és a varázslás

Sok hívő, amikor kinyitja a Bibliáját, és olvas belőle valamit, azt hiszi, hogy az Isten szava hozzá. Úgy kezelik a Szentírást, mint egy mágikus könyvet, amelyik beszél velük. Olvasnak belőle valamit, és ami tetszik, azt Isten mondja nekik. Egyesek kiválogatják a szép szavakat, majd megvallják, hogy Isten ezt és ezt igérte nekik.

Az a probléma ezzel, hogy Jézus szerint Isten SZÁJÁBÓL kell hallanunk Isten hangját. És nem a Biblia az Isten, hogy szóljon hozzánk. A Biblia csupán betű, és ha én a kényem-kedvem szerint kiválogatok belőle verseket, attól az még nem lesz Isten szava. Ha valaki hallja Isten hangját, és leírja azt, ő hallotta Istent, de ha valaki más elolvassa ezt, az nem jelenti azt, hogy neki is kapcsolata lenne Istennel.

Bibliai idézetekkel, és olyan szavakkal, amelyeket mások hallottak Istentől, nem lehet manipulálni Istent, hiába valljuk meg ezeket. Ez ilyen formában varázslás. Nekünk személyesen Tőle kell hallanunk az Ő hangját.

Isten szava Isten szájából származik, nem pedig egy könyvből. Noé sem a Bibliából olvasta, hogy bárkát kell készítenie, hanem személyes kapcsolata volt az Élő Istennel, és Tőle hallotta ezt. Énokhnak sem volt Bibliája, gyülekezete sem volt, tanítója sem volt. Mégis kapcsolata volt az Élő Istennel, és Vele járt. Nem 1-2, hanem több, mint 300 évig!

Azok a szavak nem segítenek rajtad, amiket mások hallottak Istentől. Bújhatod és tanulmányozhatod egész életedben a Bibliádat, kiválogathatod Isten ígéreteit, amiket Isten másoknak mondott, de ettől nem lesz kapcsolatod Jézussal. Akkor fogod meghallani Őt, és akkor fogod megismerni Őt, ha letérdelsz, imádkozol, keresed Őt, és engedelmes vagy Neki.

Az engedetlenséget és lázadást nem lehet bibliaolvasással, gyülekezetbe járással, szolgálattal vagy megvallásokkal pótolni. Őt nem lehet becsapni, és nem lehet manipulálni.

Keresd az Ő akaratát, ahogy Jézus is imádkozott az Atyához:

"Ne az én akaratom legyen meg, hanem a Tiéd!"

Isten áldjon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése