2014. április 14., hétfő

Biblia vagy Jézus?

Egy híres prédikátor szerint minél jobban megismerjük a Bibliát, annál jobban megismerjük Istent, és pontosan annyira ismerjük Istent, amennyire ismerjük a Bibliát. Ez nagyon szépen hangzik, és sokan el is hiszik.

Vannak, akik elfordulnak a hittől, és nem olvassák többet a Bibliát. Ez egyeseket megtéveszt, és azt gondolják, hogy a Bibliával való kapcsolat hiánya miatt szakad meg az Istennel való kapcsolat. De ennek a kettőnek az ég világon semmi köze sincs egymáshoz. A Bibliával való közösség ugyanis nem egyenlő az Istennel való közösséggel!

Sokan nagyon jól ismerik a Szentírást, kapcsolatban vannak a könyvükkel minden nap, de Istent nem ismerik, Vele nincsenek kapcsolatban. Azt hiszik, hogy az Istennel való közösség elengedhetetlen kelléke egy könyv, annak ellenére, hogy az Írásokban nem erről olvastak. Ott van például Énokh, Noé, Ábrahám, Mózes, és még sokan mások, akik nem egy könyvvel, hanem az Élő Istennel voltak kapcsolatban. Ők hogyan csinálták? Nekik miért nem kellett egy könyv ehhez?

Bújhatod reggeltől estig a Bibliádat, elmehetsz biblia-iskolába, teológiára, tanulhatsz görögül, héberül, de ettől még nem fogod jobban megismerni Őt. Lehet, hogy lesz ismereted arról, hogy másoknak milyen kapcsolatuk volt Vele, de nem ettől lesz neked is kapcsolatod Istennel. Akkor fogod megismerni Őt, és akkor leszel kapcsolatban Jézussal, ha becsukod a könyvedet, letérdelsz, és imádkozol, meghallod az Ő hangját, és azt teszed, amit Ő mond neked!

Sokan ezt nem akarják, mert nem akarják Jézust követni, nem akarnak engedelmesek lenni Neki, nem akarják, hogy Ő uralkodjon felettük. Ehelyett inkább a Bibliát választják, mert abban mindig megtalálják maguknak azt, amit hallani szeretnének. Ezt bármikor be lehet csukni, odébb lehet lapozni, ki lehet válogatni belőle a szép szavakat. Ki lehet rakni verseket a szobánk falára, de ettől még nem fogjuk hallani az Ő hangját, és ettől még nem lesz kapcsolatunk Jézussal.

Elolvashatod a Bibliában, hogy másoknak volt fülük meghallani Isten szavát, de ez rajtad nem segít. Idézgethetsz verseket a Bibliából, az sem segít rajtad. Elolvashatod például, hogy ”lőn az Úrnak szava Jánoshoz, Zakariás fiához a pusztában”, de csak az segít rajtad, ha hozzád is ”lőn az Úrnak szava”. És nem évekkel ezelőtt, hanem minden nap! És az segít rajtad, és akkor lesz örök életed, ha engedelmes vagy Neki, és azt teszed, amit Ő mond neked!

Olvashatod a Bibliádat, önmagában nincs ezzel semmi gond. De értsd meg, hogy nem egy könyvvel, hanem Isten Igéjével, Jézussal kell közösségben lenned! Mit is mondott Ő? Bibliát tanulmányozzunk a belső szobánkban? Nem, Ő azt mondta, hogy imádkozzunk!

Isten áldjon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése