2014. április 4., péntek

Gyülekezetbe jársz, vagy Jézussal jársz?

Ha két hívő keresztény először találkozik, szinte biztos, hogy az első kérdéseik egyike az lesz, hogy: "Hova jársz gyülekezetbe?". Ez a legfontosabb a számukra, mert Jézus követését a gyülekezetbe járással azonosítják. "Ha nem jársz gyülekezetbe, le fogsz épülni szellemileg". Ez az egyik kedvenc kulcsmondatuk. És ez szomorú, mert olyan emberek próbálnak együtt kapcsolatba kerülni Istennel, akik, ha egyedül maradnának, leépülnének.

Jézus a szőlőtő, mi pedig a szőlővesszők. Ha levágják mellőlünk a többi szőlővesszőt, akkor elszáradunk? Csak az szárad el, aki nincs a szőlőtőkén, akinek nincs Jézussal kapcsolata.

Nem a gyülekezet a szőlőtő, hanem Jézus. Ha Őbenne élsz, és Őbenne megmaradsz, soha nem fogsz elszáradni, még akkor sem, ha egyedül maradsz.

Gyülekezet nélkül egyedül nem tudsz Vele járni? Akkor miért gondolod azt, hogy ha csatlakozol olyanokhoz, akik szintén nem tudnak egyedül Vele járni, akkor együtt menni fog?!

Énokh egyedül volt. Se Bibliája nem volt, se gyülekezete nem volt. Viszont volt neki egy személyes kapcsolata az Élő Istennel.

Semmi értelme eljárnod egy gyülekezetbe, ha nincs olyan kapcsolatod Jézussal, mint amilyen kapcsolata volt Énokhnak Vele!

Ne keverd össze a gyülekezetbe járást Jézus követésével, és ne csapd be ezzel saját magadat. Ne gyülekezetbe akarj járni, hanem Jézussal akarj járni! Ő nem mondta senkinek sem, hogy járjon gyülekezetbe. Ezt viszont mondta:

"Gyere, és kövess Engem!"

Isten áldjon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése