2013. szeptember 2., hétfő

A hamis megigazulás tana

Sokan kiforgatva Pál apostol írásait, HAZUGSÁGOT hirdetnek az egyik legfontosabb témáról, a megigazulásról. Ez sokak üdvösségébe fog kerülni, amint Péter apostol is írt erről, mivel elcsűrik-csavarják Pál szavait a maguk vesztére. Sok megtévesztett hívő azt hiszi magáról, hogy ő igaz Isten előtt, mert úgymond "megigazult a Jézus Krisztusba vetett hit által". És azért hiszik ezt, mert a tanítóik ezt mondták nekik.

János apostol az első levelében figyelmeztetett arra, hogy SENKI EL NE HITESSEN TITEKET, mert az az igaz, aki igazságot CSELEKSZIK (1 Ján 3:7)!

Jézus azt mondta, hogy az igazaknak NINCS SZÜKSÉGÜK MEGTÉRÉSRE (Luk 15:7)! Ma ezzel szemben a gyülekezetekben a bűnben és engedetlenségben élő hívőkre is azt mondják, hogy ők igazak Isten előtt! Ne rájuk hallgass, hanem Jézusra!

Jézus azt mondta, hogy a mi beszédeinkből ismertetünk igaznak, és a mi beszédeinkből ismertetünk hamisnak (Mt 12:37)! Ne hallgass a hitetőkre, hallgass Jézusra!

"Két ember méne fel a templomba imádkozni; az egyik farizeus, és a másik vámszedő. A farizeus megállván, ily módon imádkozék magában: Isten! hálákat adok néked, hogy nem vagyok olyan, mint egyéb emberek, ragadozók, hamisak, paráznák, vagy mint ím e vámszedő is. Bőjtölök kétszer egy héten; dézsmát adok mindenből, a mit szerzek. A vámszedő pedig távol állván, még szemeit sem akarja vala az égre emelni, hanem veri vala mellét, mondván: Isten, légy irgalmas nékem bűnösnek! Mondom néktek, ez megigazulva méne alá az ő házához, inkább hogynem amaz: mert valaki felmagasztalja magát, megaláztatik; és a ki megalázza magát, felmagasztaltatik." (Luk 18:10-14)

Jézus szerint az megy haza megigazulva, aki Istenhez kiált a bűnei miatt, és KÖNYÖRÖG az IRGALOMÉRT! Ő imeri a szívünket, és a "bocsi Jézus" képmutató imáink nem hatják meg!

Keresztelő János még elvezette az ENGEDETLENEKET az IGAZAK BÖLCSESSÉGÉRE (Luk 1:17), és ő csupán az útkészítő volt JÉZUS ELŐTT.

Az ő szülei, Zakariás és Erzsébet IGAZAK voltak Isten előtt, az Úrnak MINDEN parancsolataiban és rendeléseiben FEDDHETETLENÜL jártak (Luk 1:6)!

Drága barátom, EZ A VALÓDI MEGIGAZULÁS!

Mert ha a te igazságod NEM TÖBB, mint NÉHÁNY VERS IDÉZGETÉSE a Bibliából, SEMMIKÉPPEN sem fogsz bemenni a menny Királyságába (Mt 5:20)!

Megigazultál hit által? Megigazultál Jézus vére által? Akkor élj úgy, mintha valóban igaz ember lennél! Élj szentségben, tisztaságban, feddhetetlenségben!

"Legyetek azért ti TÖKÉLETESEK, amiként a ti Mennyei Atyátok tökéletes!" (Mt 5:48)

Ne hagyd, hogy bárki elhitessen, hallgasd Jézust, vedd komolyan a szavait, és csak Őt kövesd!

Isten áldjon!

4 megjegyzés:

  1. Ehhez csak egy videó linkjét szeretném idézni. Érdemes meg nézni a videót. Feliratozva van.

    http://www.youtube.com/watch?v=1_8vDt0LdwM

    Csaba

    VálaszTörlés
  2. Értem, hogy mit akarsz mondani de nem teljesen helyes. A megigazulás tana valóban helyes, benne van a Bibliában. Azt hit által nyerjük, miután megtértünk szívből függetlenül attól, hogy átváltozott-e a gondolkodásunk vagy a testi szokásainkat elhagytuk-e. Isten előtt igazak vagyunk. Azonban, van egy másik oldala a dolognak. Az igaz ember később igaz cselekedeteket fog teremni Isten és emberek előtt, mert belülről is igaz a hite miatt. Hit által fog élni és ezt a cselekedeitből meglátod, mert igaz ember. Ekkor jön be az 1Ján 3:7. De ettől függetlenül, nem a cselekedeteink által vagyunk igazak Isten előtt, hanem a hitünk által. Tehát a megigazulás hit által jön. Azonban sok kárt okoztak a modern keresztény egyházak azzal, hogy azt tanítják, hogy ezt nem lehet elveszteni. Az igaz állapotot el lehet veszíteni. Az üdvösséget el lehet veszíteni, ha nem élünk az Úr szerint, nem járunk az Úrral, s emiatt sok keresztény - ha nem él Istennek tetsző életet - a pokolra fog jutni. Jézus helyesen mondta, hogy "aki mindvégig állhatatos marad, üdvözül" (Máté 24:13b). Csaba, az a videó nagyon jó, egyet értek Paul Washer-rel! Áldás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Miklós!

      Éveken keresztül én is ezt a tanítást hallgattam, amiről beszélsz, de ez Pál szavainak az elcsűrése-csavarása. Pál nem ezt tanította, ez csak belemagyarázás az írásaiba.

      JÉZUS SZAVAIRA kell az életünket alapozni, nem pedig Pál leveleinek a MAGYARÁZATÁRA. Veszélyes dolog ezt megfordítani, és ezzel Jézus szavait semmibe venni.

      Márpedig amit ma hirdetnek az nem más, mint hogy nem számít, hogy Jézus mit mondott az igaz emberről, ha te elmondtál egy imádságot és "szívből megtértél", akkor igaz emberré váltál. És ráérsz majd megváltozni, ráérsz gyümölcsöt teremni, még úgysincs itt a gyümölcstermés ideje... Persze nem így mondják, de ez a lényeg.

      Jézus azt mondta, hogy a gyümölcseiről ismerhetjük meg a fákat, és hogy a jó fa nem teremhet romlott gyümölcsöt. Romlott gyümölcs pedig van bőven, de nem baj, mert megigazultunk hit által, megigazultunk Jézus vére által, és a romlott az nem is igazán romlott, csak most még úgy néz ki. Igazak vagyunk, szentek vagyunk - csak sajnos ez még nem látszik... És nagyon egyszerű, hogy miért nem látszik: a bűnös ember nem igaz, és nem szent Isten előtt - bármennyire is azt gondolja magáról.

      A VALÓDI hit valóban igazzá és valóban szentté tesz!

      A cselekedetek mutatják meg a hit valódiságát, nem pedig az üres szavak és hitvallások. Nekem azt tanították, hogy valljam meg, hogy igaz ember vagyok, de Keresztelő János ma azt hirdetné, hogy teremjetek megtéréshez illő gyümölcsöket, és ne mondogassátok, hogy "igazak vagyunk".

      Ő még a valódi megtérés, és valódi megigazulás üzenetét hirdette, és elvezette az engedetleneket az igazak bölcsességére. Ma hányan teszik ezt megalkuvás nélkül? Őt lefejezték ezért... Ma hány egyházi vezető mondja el az Isten haragja elől menekülőknek (ja, ilyen is van, nem csak az, hogy Isten mennyire szeret?), hogy térjenek meg a bűneikből, mert "keresztényként" is a pokolban végezhetik?

      Jézust követni nem sokan akarják, a keskeny úton járni nem sokan akarnak, a kemény beszédre befogják a fülüket...

      Isten áldjon!

      Törlés
  3. Üdv mindenkinek!

    A hit=meggyőződésen alapuló engedelmesség Istennek, azzal, hogy a Fiának engedelmeskedünk, szót fogadunk, úgy járunk ahogy ő járt.

    Ha valaki szereti Krisztust azért amit tett, akkor "annak úgy is kell járnia, amint ő járt." 1Ján 2:6 ,
    vagyis úgy is kell élnie, engedelmességben,alázatban, szeretetben, türelemmel és békességgel az emberek felé, ami nem könnyű sokszor, igaz?
    Krisztus a példaképünk, le kell másolni az életét...
    A cselekedeteinkkel imádjuk Istent, ha úgy élünk ahogy azt Ő tanácsolja, akkor így MEGTARTJUK a kegyelmét és igaznak lát minket a Fián keresztül.
    Isten pontos útmutatása szerint kell élnünk, amit az Ő használati kézikönyvében, a bibliában le is írt, hogy többször tudjuk elolvasni.
    A megigazulás pedig egy folyamat, ami az életünk végéig tart, küzdelem a világ, testi vágyai ellen, és közben egy új gondolkodás módra térünk át, felvesszük Isten természetét, szellemiségét az miénkre és aszerint élünk,aszerint cselekszünk.
    Letöröljük a sátán programját, szoftverét a mi hardverünkről és feltelepítjük Isten programját és aszerint kezdünk el futni :)

    Gőgösek, önteltek, felfuvalkodottak a keresztények, az egész keresztény vallás az, tisztelet az emberek között a csekély kivételnek, ezért kell kiszakadni belőle, mert fertőzött az egész sajnos...
    Ne keresztények legyetek, hanem Krisztus követők, a kettő teljesen más!

    Isten adjon mindenkinek erőt és vezetést ahhoz, hogy befussuk a célt és megálljunk a Fia előtt amikor visszajön nemsokára :)

    VálaszTörlés