2013. szeptember 9., hétfő

Ne egyél tisztátalant!

Már Noé idejében is azt láthatjuk, hogy Isten különbséget tett a tiszta és tisztátalan állatok között. Később az Izrael népének adott törvénybe is bekerült, hogy a tiszta állatokból lehetett enni, a tisztátalanokból pedig tilos volt. Pál azt írta, hogy amik régen megírattak, a mi tanulságunkra írattak meg. Mégis sokan nem tanulnak ezekből.

Ma a legtöbb hívő mindent elfogad, amit a gyülekezetében tanítanak neki, minden szellemi eledelt megeszik, amit elé tesznek, hogy egyen. És azt hiszi, hogy ha a gyülekezetében tanítanak neki valamit a Bibliából, akkor az Isten szava hozzá.

Szeretik azt gondolni, hogy az ő egyházuk tanítása mind tiszta. Ez nagyon kényelmes, mert csak meg kell enni azt, amit leraknak eléjük, és lényegében SEMMI SZÜKSÉGÜK Istenre, nem is kell Őt keresniük. Elég, ha eljárnak egy gyülekezetbe, meghallgatják a tanítót, és az majd táplálja őket.

Az a probléma ezzel, hogy ha tisztátalant adnak nekik enni, megeszik azt is. És aki tisztátalant eszik, az tisztátalanná válik, és tisztátalanok nem öröklik Isten Királyságát!

Nem mindegy, hogy milyen szellemi eledelt eszel, Barátom! Ne egyél tisztátalant! A TISZTA, HAMISÍTATLAN tej után vágyakozzál, hogy azon növekedjél!

Ezt a tisztát CSAKIS Jézusnál találod! Ne bízz meg másban! Ne bízz meg egyetlen egy tanítóban sem! Ne bízz meg abban, aki saját maga mondja, és határozza meg neked, hogy mi a tiszta és mi a tisztátalan. Kérdezd meg inkább Jézust!

Menj JÉZUSHOZ, és kérd, hogy tisztítson meg minden tisztátalanságból! Kezdj el tiszta, hamisítatlan szellemi eledelt enni! Menj Hozzá, és hallgasd Őt! Ne egyél tisztátalant!

Legyen a te eledeled is az, ami az Övé volt:

"Az én eledelem az, hogy annak akaratját cselekedjem, aki elküldött engem, és az ő dolgát elvégezzem." Ján 4:34

Isten áldjon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése