2013. szeptember 2., hétfő

Hamis szellemi tekintély

A keresztény gyülekezetek a Biblia szavait felhasználva Istentől jövő tekintélyt tulajdonítanak a saját tanításaiknak és a saját egyházi struktúrájuknak. A Szentírás szavaira hivatkozva azzal kezdik, hogy "a teljes írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra...", majd ha valaki ezt elfogadja tőlük, nagyon hamar rátérnek a lényegre, és megmutatják neki a Bibliából, hogy az Ő EGYHÁZUK és az Ő TANÍTÁSAIK miért vannak Istentől. És felolvassák a következő verset:

"És Ő adott némelyeket apostolokul, némelyeket prófétákul, némelyeket evangélistákul, némelyeket pedig pásztorokul és tanítókul..." Ef 4:11

Mintha ezt Isten róluk mondta volna. Ez szellemi manipuláció, varázslás! Miért pont ezt a verset olvassák fel? Miért pont mindig ott kell kinyitni a Bibliánkat, ahol ők mondják? Miért nem lehet néha máshova is lapozni? Például ide:

"Mert e nép vezérei hitetőkké lettek, és akiket vezettek, elvesztek." Ésa 9:16?

Az egyik Isten szava, a másik nem? Az egyik rájuk vonatkozik, a másik nem? És ki mondja meg, hogy melyik? Hát ki más mondaná meg? TERMÉSZETESEN ŐK, hiszen a teljes írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra... és persze azt tanítanak neked belőle, amit akarnak.

Drága barátom, ne hagyd, hogy emberek mondják meg neked, hogy mi Isten szava! Ne menj a hitetők után, menj Jézushoz, hallgasd Őt, kérdezd meg Őt, és hadd mondja meg neked Ő, hogy mi az igazság!

Isten áldjon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése