2013. szeptember 9., hétfő

A gyülekezetek legfontosabb tanítása

A legtöbb keresztény egyháznak van egy nagyon, de nagyon fontos üzenete. Ez olyannyira fontos a SZÁMUKRA, hogy ha röviden is, de a legtöbb helyen MINDEN HÉTEN tanítanak róla. Ez az üzenet a következő:

"”Add a pénzed a gyülekezetnek!”"

Ha nem is ilyen formában, de ezt körülbelül 50-szer elmondják egy évben, 10 év alatt 500-szor. EZ A LEGFONTOSABB ÜZENETÜK A SZÁMODRA! A többi nem ennyire fontos, a többiről nem beszélnek ilyen sűrűn.

És ha megkérdezünk valakit - aki régóta hallgatja ezt minden héten újra és újra -, hogy miért nem a szükségben levő testvéreinek segít a pénzéből, szinte biztos, hogy az lesz a válasza, hogy a gyülekezetnek vannak kiadásai, bérleti díj, rezsi, stb..., vagyis mint 2000 évvel ezelőtt:

"”Templomi ajándék az, amivel segíthetnék!”"

Ha az Újszövetség mintájára házanként gyűlnének össze, mindjárt megkímélnék magukat sok felesleges pénzkidobástól, és jutna arra, amire igazán fontos!

Nyisd ki a szemedet, Barátom! Ne hagyd, hogy manipuláljanak, és emberek mondják meg neked, hogy mit tegyél a pénzeddel! Ha az Úré mindened, akkor kérdezd meg ŐT, hogy mit tegyél a pénzeddel! Isten gyermekeinek nem emberek írják elő, hogy mit tegyenek, hanem a Szent Szellem vezeti őket.

Nézz körül, és lásd meg a szűkölködőket! Ne gyűjts magadnak kincseket a földön! Ha van két köntösöd, akkor az egyiket add oda annak, akinek egy sincs! Add oda az utolsó falatodat az éhezőnek!

Isten áldjon!

1 megjegyzés:

  1. Szia

    Egyetértek, kis házi közösség kell, nem giga-mega gyülekezet!
    http://www.youtube.com/watch?v=5kvI5_SqA2s

    láttam a fiatal srác történetét:
    Hogyan hívott el az Úr - egy volt baptista lelkipásztor bizonyságtétele:
    http://www.youtube.com/watch?v=-u1kNvDEns8

    Ugyanez történt velünk is, jó látni, hogy Isten dolgozik és hívja ki az embereket az ál-kereszténységből és megérteti velük, hogy igazi Krisztus követőknek kell lenni és nem kereszténynek...

    Istentől való elhívásom története
    https://www.youtube.com/watch?v=FK-qXjn9Yko

    Isten vezessen téged testvérem mindvégig!

    VálaszTörlés