2014. április 8., kedd

A hit hallásból van?

A hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által - ez a vesszőparipája sok tanítónak, ezekkel a szavakkal bizonygatják a hívőknek, hogy hozzájuk kell menniük, ha meg szeretnék ismerni Istent, és őket kell hallgatniuk, ha tanulni szeretnének valamit.

Mindenki a Bibliát idézgeti, mindenki azt mondja, hogy Isten üzenetét hirdeti, de ez egyáltalán nem jeleni azt, hogy Isten küldte volna őket. Ahány keresztény irányzat, annyiféle egymásnak ellentmondó tanítás. És mindannyian azt mondják, hogy a hit hallásból van.

Csakhogy a HAZUGSÁGBAN VALÓ HIT is hallásból van, ez pedig a TANÍTÓK SZAVAI ÁLTAL. Bárki mondhatja, hogy higgyünk abban, amit ő prédikál, hiszen a hit hallásból van. Bárki hivatkozhat erre, és mindegyikük találni fog magának követőket, akik utánuk mennek.

Ne menj emberek után, mert a hazugságaikban fogsz hinni! Ne tévesszen meg a nyájas, hízelkedő beszédük, a nagy biblia-ismeretük, a görög és héber nyelvtudásuk, a humoruk, az ékes beszédük, vagy akár a jelek és a csodák. Ha nem irányítanak téged Jézushoz, ha nem mondják neked azt, hogy az Ő tanítványává kell válnod, és Tőle kell tanulnod, és Ő kell, hogy vezessen téged, akkor ők nem Isten szolgái. Ha arra tanítanak, hogy TŐLÜK FÜGG A SZELLEMI ÉLETED, és ŐK majd SEGÍTENEK neked, akkor hagyd ott őket minél előbb, mert ők farkasok.

Jézustól kell, hogy függj egyedül, Ő kell, hogy tanítson, Ő kell, hogy vezessen. Ő az egyedüli Jó Pásztor, és csakis Ő az, akiben megbízhatsz. Tőle soha sem fogsz hazugságot hallani, Ő soha sem fog megtéveszteni és félrevezetni.

A hit hallásból van, csak nem mindegy, hogy kire hallgatsz, és, hogy kit követsz.

Isten áldjon!

7 megjegyzés:

  1. Szerintem azért nem egészen így van.... :Naamán, az arámok királyának hadseregparancsnoka, nagyra becsült ember volt ura előtt, és tekintélyes, mert általa szabadította meg az Úr arámot. Ez a férfi erős vitéz volt, de bélpoklos lett."
    Benhadád, Szíria királya legyőzte Izráel seregeit. Akháb meghalt a csatában. Azóta a szíriaiak állandó határháborút viseltek Izráel ellen. Egyik portyázó rabló hadjáratuk alkalmával egy fiatal leányt vittek el, aki fogságának országában "Naamán feleségének a szolgálója lett." Ez a kislány otthonától távol raboskodott, de bizonyságot tett Istenről. Egyike volt azoknak, akik öntudatlanul betöltötték azt a célt, amelyért Isten Izráelt népéül választotta. Amikor e pogány házban szolgált, megszánta gazdáját. Visszaemlékezett Elizeus csodás gyógyításaira, és ezt mondta úrnőjének: "Bárcsak eljuthatna az én uram a samáriai prófétához, az majd meggyógyítaná bélpoklosságából." Tudta, hogy Elizeus mennyei erőt kapott, és hitte, hogy ez az erő Naámánt is meggyógyíthatja.... Naámánt kérlelték szolgái, hogy hajtsa végre Elizeus utasítását. "...ha a próféta valami nagyot parancsolt volna, azt is megtetted volna. Mennyivel inkább megteheted, amikor csak azt mondta, hogy fürödj meg és megtisztulsz." Mindez próbára tette Naámán hitét. Büszkesége és hite küzdött egymással, és a hit győzött.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Prófétákra annak van szüksége, akiknek nincs kapcsolatuk Istennel, akik nem hallják az Ő hangját, és nem ismerik Őt. Az ő dolguk pedig az, hogy elvezessenek Hozzá. De innentől kezdve nincs szükséged rájuk!

      Aki Jézussal találkozik, annak Jézus tanítványává kell válnia. Ez csak úgy lehetséges, ha VELE vagyunk kapcsolatban, Őt követjük, és TŐLE tanulunk személyesen. Aki ismeri Jézust, annak nincs szüksége arra, hogy mások tanítsák őt.

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  2. Te mondtad ki : olykor szükség van rájuk....( ha csak addig is, ez éppen elég...)
    Egyébként az is érdekes, miért gyógyította meg az Úr éppen őt ? Mert nagyobb hite volt, mint az ott lakó izraelitáknak. Lehet hogy mégiscsak volt valamilyen kapcsolata Istennel? :-)

    VálaszTörlés
  3. Halk, szelíd hang!

    VálaszTörlés