2014. április 7., hétfő

Ne bálványozd a Bibliádat!

Ma a kereszténység egy könyv körül forog. Sokan abban hisznek, hogy a Biblia Jézus írott formája, és, hogy Jézus és a Biblia egyek. Fölemelik a Bibliát Jézus szintjére, de ez bálványimádás és istenkáromlás.

Nem egy könyvnek adatott minden hatalom mennyen és földön, hanem Jézusnak. Nem egy könyv a testté lett Ige, hanem Jézus.

De felemelik és felmagasztalják a Bibliát még Jézus fölé is, majd a Bibliának tulajdonított tekintélyt használva felemelik a saját tanításaikat Jézus szavai fölé.

Minden egy könyv körül forog, nem pedig Jézus körül. A tanítók nem Jézushoz vezetik az hívőket, hanem egy könyvhöz. És miután elvezetik a Bibliához őket, könnyedén elvezetik őket a saját tanításaikhoz, és a saját egyházukhoz. Ezért helyezik egy könyvre a fókuszt Jézus helyett. Ha Jézushoz vezetnék őket, Isten Igéjéhez, akkor a hívők Jézust követnék, és nem utánuk mennének.

Sok hívő éveken keresztül olvassa a Bibliát, de csak egy könyvvel van közösségben. Ismeri már a Bibliáját kívülről-belülről, de Isten Igéjét nem ismeri. Azt hiszi, hogy egy könyvtől függ az Istennel való kapcsolata, annak ellenére, hogy a Bibliában nem erről olvasott.

Már a Biblia első lapjain ott van például Énokh. Neki milyen Bibliája volt? Milyen gyülekezetbe járt? Milyen tanítókat hallgatott? Ő ismerte Isten Igéjét egy könyv nélkül is.

Jézus a tanítványait nem egy könyvhöz vezette, nem Bibliát tanulmányozott velük. Arra hívta el őket, hogy Vele, Isten Igéjével legyenek. Csak a feltámadása után nyitotta meg az elméiket, hogy értsék az Írásokat. De nem ezzel kezdte!

A hazug tanítók először egy könyvhöz vezetik a hívőket, hogy kimaradjon a lényeg, és hogy a Biblia szavaival eltávolítsák őket Jézustól, és a saját egyházukhoz láncolják az embereket. Maguknak gyűjtik a követőket, és nem Jézushoz vezetik őket. Arra tanítanak, hogy egy könyvvel legyen közösségük, és az ő egyházukkal. Minden a Biblia körül és a tanításaik körül forog, mert ez a bálványuk.

Drága Barátom, ne bálványozd a könyvedet, sem az egyházad tanításait! Ne egy könyv körül, és az egyházad körül forogjon az életed! Jézus az Isten Igéje, Vele legyél közösségben, ismerd meg Őt, és csak Őt kövesd!

Isten áldjon!

2 megjegyzés:

  1. Nem de minden úgy történik, ahogy Ő akarja és ahogy előre írva vagyon?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs előre leírva, hogy mit kell tenned. Jézus követése egy Vele való szoros, naponkénti kapcsolatot jelent. Nem elég az, hogy ismeretünk van Róla, vagy, hogy hiszünk Benne. Ő azt mondta, hogy az Ő juhai hallják az Ő hangját, és követik Őt. Ha nem valóságos számodra ez, akkor térdelj le, imádkozzál és kérd, hogy jelentse ki Magát neked!

      Törlés