2014. április 10., csütörtök

A Sola Scriptura hazugsága

Egyedül a Szentírás (Sola Scriptura), hirdetik sok egyházban. Az az aprócska gond ezzel, hogy ilyen nincs. Mindenki arra hivatkozik, hogy a Biblia a hitük alapja, de ez nem igaz. Minden egyháznak megvannak a saját tanításai, és ez a hitük alapja. Ez mindenkinek más és más. A Bibliát pedig csupán eszközként használják arra, hogy ezeket alátámasszák vele.

A Szentírás NEM ALAP, hanem csupán egy ESZKÖZ a számukra, ami elvezet HOZZÁJUK!

Mindenki megtalálja benne azokat a részeket, amelyek a saját tanításaikat „bizonyítják”. A Biblia csak ehhez kell nekik. Először elvezetik a hívőket a Bibliához, majd ezen keresztül saját magukhoz és a saját egyházukhoz. A Biblia csak egy FINOM CSALI, amire sok halacska ráharap.

Nincs olyan sehol, hogy Sola Scriptura. Ha lenne, akkor mindenkit haza küldenének, hogy olvassa otthon egyedül a Bibliát. De nem, a legelső dolguk magukhoz láncolni a hívőket azzal, hogy üljünk be a gyülekezetükbe hallgatni a tanítóikat.

Jézus azt mondta, hogy ne hívjuk magunkat tanítóknak, mestereknek, mert egy a mi tanítónk, a Krisztus. János apostol is azt mondta, hogy akinek kenete van a Szenttől, annak NINCS SZÜKSÉGE arra, hogy valaki tanítsa őt, mert a Kenet, Isten Szelleme megtanítja őt mindenre!

A tanítók mégis azt hirdetik, hogy RÁJUK van szükségünk. Hazugság! JÉZUSRA van szükségünk, és arra, hogy VELE legyünk kapcsolatban. Sola Scriptura? Ne higgy annak, aki ezt mondja!

Isten áldjon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése