2013. május 31., péntek

A sátán hazugsága a gyülekezetedről



Nagyon gyakori megcsalattatás és hazugság, amelybe a gyülekezetbe járó hívők beleesnek - ami nem más, mint a Sátán hazugsága -, hogy „a többi gyülekezet rossz, de az a gyülekezet, amelyikbe te jársz, amelyikhez te tartozol, az egész biztosan jó gyülekezet.” Tudod, az emberek elfogadják ezt a hazugságot egyenesen a Sátán kezéből, mert szeretik azt gondolni, hogy az, amiben ők és az őket körülvevő emberek hisznek, az az igaz hit.

Tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy melyik felekezethez tartozol, mindenki szereti azt hinni, hogy övé az igazság. Tudod, nagyon könnyű egy protestánsnak, olyannak, aki evangéliumi keresztény, azt mondania, hogy Jehova tanúi eretnekek. Nagyon könnyű ujjal mutogatni, és azt mondani, hogy Jehova tanúi és a mormonok eretnekek, és hogy rosszak ők is, és az egyházuk is. Nagyon könnyű ezt mondani. De ugyanezek az ajkak sosem fogják elismerni, hogy az ő gyülekezetük, az ő evangéliumi hitük is eretnekségbe ment át. Tudod, nagyon könnyű az embereknek ujjal mutogatni másokra, mert ezek az ujjak sosem mutogatnak haza.

De rettenetesen nehéz dolog felismerni, ha a te gyülekezetedben vannak eretnekségek, amikor a te saját családod válik istentelenné, és amikor a te saját életed nem dicsőíti az Élő Istent. Olyan ez, mintha a Szent Szellem egyenesen szíven szúrna téged. Meggyőz arról, hogy Jézus Krisztus szent és igaz, és hogy Ő az élő Isten, és senki sem léphet be Isten Királyságába, aki bűnben él. Nem számít, hogy miben hiszünk, és hogy te miben hiszel egyáltalán. Az egyetlen dolog, ami számít, hogy Jézus mit gondol rólad!

Úgyhogy, ha te evangéliumi keresztényként ülsz bent a te kis protestáns gyülekezetedben, és ujjal mutogatsz Jehova tanúira vagy más vallásokra, de nem látod meg a saját gyülekezetedben lévő ferdeségeket, akkor ne mutogass senki másra, hanem inkább vizsgáld meg önmagadat! Nem csak Jehova tanúi, vagy a Katolikus Egyház vagy a mormonok váltak eretnekké, hanem az evangéliumi keresztények, a protestánsok is istentelenné váltak.

Nem Jézus Krisztust mint az Élő Istent szolgálják. Folyamatosan bűnben élnek, és isteneknek tartják magukat. A saját gyülekezetüket egyfajta edénynek tartják, mely az embereket Istenhez vezeti, de hazudnak, mert az embereket egyenesen a pokolba viszik.

Te is tagja vagy ennek az istentelen rendszernek? Vagy kész vagy kijönni ebből a megtévesztésből, és teljes szívedből követni akarod az Úr Jézust? Mert Jézus az embereket magához hívja. Az igazi egyház az nem egy épület, nem egy doboz. Az igazi egyház az nem egyfajta vallási rendszer, hanem azokból áll, akik elhatározzák, hogy Jézust követik.

Tudod, tévedés azt gondolni, hogy járhatsz egy gyülekezetbe, vagy otthagyhatod azt, mert ha te magad vagy a gyülekezet, ha a te saját tested az Úr temploma, akkor még ha a tenger mélyén is lennél egymagad, akkor is te lennél az egyház. Jézus azt mondta, hogy ha ketten vagy hárman összegyűlnek az Ő nevében, Ő ott van közöttük. Ha csak két ember együtt van, akkor az már a gyülekezet. Ha két ember szívében igazán ott van a Szent Szellem, és Jézust úgy szolgálják, mint Királyukat, akkor az már az egyház.

Az egyház az nem olyan összegyülekező emberekből áll, akik nem Jézust szolgálják. Ha csak emberekkel akarsz összegyűlni, akkor menj el egy focimeccsre, vagy valamilyen sport eseményre, vagy menj el egy hitehagyott gyülekezetbe! De ha igazán te akarsz lenni a templom, akkor az Úr Jézusra van szükséged. Követned kell Őt, és engedelmeskedned kell Neki mint Királynak. Biztos lehetsz benne, hogy nem vagy templom, ha bűnben élsz, és akkor sem, ha egy eretnek gyülekezetbe jársz. Ha mégis oda jársz, akkor mindaz, amid van, egy halott vallás.

Arra van szükséged, hogy Jézus legyen a Királyod! Jézust kell kérned, hogy Ő adjon neked kijelentést! Gyere Őhozzá, és lásd meg Őt! Hogyha még nem találkoztál Jézussal, akkor nem vagy az egyházának a tagja.

Gyere ki a megtévesztésből és a hazugságokból! Hagyd ott az eretnek gyülekezetedet, és gyere Jézushoz!

Jézus kegyelme legyen veled!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése