2013. május 19., vasárnap

Ne bízz meg a szellemi mentorokban, vezetőkben!



Miközben kutatjuk, hogy az életünk milyen irányba haladjon, vagy csak szellemi bölcsességre vágyunk, gyakran keresünk magunknak szellemi mentorokat. Ezért van az, hogy az emberek más emberek után mennek, olyanok után, akikre aztán szellemi vezetőként tekinthetnek.

Sajnos ezek az emberek azonban nem Jézushoz vezetik őket, hanem rossz irányba. Az az igazi bölcsesség, ha Jézust követjük. Egyetlen ember sem tudja, hogy mi fog történni holnap, senki sem. És hogyha emberekre nézünk, akkor ők csalódást fognak nekünk okozni. Sok ember van, aki ilyen szellemi vezetőre tekint, és aztán nagyot csalódik. Aztán megutálja Istent, habár valójában sohasem követte Jézust, és nem is volt Istenhez semmi köze. Csak néhány szellemi vezetővel volt elfoglalva, valami szellemi emberrel.

Jézus elküldte nekünk az Ő Szent Szellemét, hogy elvezessen bennünket, mindannyiunkat a teljes igazságra. Nem szabad emberekre néznünk, nem a testnek valamelyik részére kell tekintenünk, hanem Jézust kell segítségül hívnunk. Jakab apostol azt írta:

„ha valakinek bölcsességre van szüksége, KÉRJE ISTENTŐL, aki MINDENKINEK KÉSZSÉGGEL adja”

Nézd meg a Jakab 1-et az 5. verstől! A bölcsesség Istentől jön. A bölcsesség azt jelenti, hogy megismerjük Jézust, hogy BÍZUNK benne. Jézus SOSEM fog téged cserben hagyni, ha BÍZOL Benne. Ha tiszta szívvel jössz hozzá, akkor ő nem hagy cserben téged, még akkor sem, ha megkergülsz. Ha komolyan vesszük Jézust, akkor Ő nem engedi, hogy megcsússzon a lábunk. Nem csúszhatsz el, ha a szíved tiszta, ha komolyan veszed Jézus követését, és ha igazán tetszeni akarsz neki. Ha Hozzá mész, hogy tanácsot kérj Tőle, és ezt teljes szívedből teszed, akkor Ő NEM csap be, NEM hagy cserben, de ha emberekhez mész, ők igen, mert esendőek - az emberek el tudnak bukni!

EGYEDÜL Jézus után szabad mennünk. TŐLE kell bölcsességet kérnünk, könyörögnünk kell Hozzá, és kérnünk kell Őt, és Ő válaszolni fog nekünk. De ha Hozzá megyünk, akkor BÍZNUNK KELL BENNE teljes szívünkből, és Ő megjutalmazza azokat, akik szorgalmasan keresik Őt. Ha nem bízol Benne, akkor ne is strapáld magad azzal, hogy odamész Hozzá.

Ha embereket követsz, akkor minden bizonnyal csalódni fogsz. Ezért is olyan fontos feladatunk Nekünk, akik Jézust tanítványai vagyunk az, hogy rámutassunk a Világosságra, azaz magára Jézusra. Kövesd Jézust, és akkor SOHA nem leszel sötétségben!

Jézus áldjon meg téged!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése