2013. május 18., szombat

Ne keverd össze a Bibliádat a Szent Szellemmel!



A Szent Szellem az az Élő Isten Szelleme. Ez természetesen nem a Bibliád. A legtöbb keresztény mégis úgy kezeli a Bibliát, mintha az a Szent Szellem lenne. Azt mondják: „A Biblia elvezet minden igazságra, mindent Isten Igéjének, a Bibliának a tükrében vizsgálunk meg.”

Tudod, Jézus sohasem tanította ezt. Jézus azt tanította, hogy a Szellem vezet majd el minket minden igazságra. Tudod, a keresztények erre azt mondják: „De hogyan vezethet el a Szent Szellem minden igazságra, ha nem veted össze a Bibliával?” És akkor felolvassák azt a verset, amelyik arról beszél, hogy Jézus elküldi majd az Ő Szellemét, ami majd mindenre emlékeztetni fog minket. És azt mondják: „Hogyan tudna a Szent Szellem mindenre emlékeztetni, ha előtte nem tanultad meg azokat a Bibliából?”

Tehát tulajdonképpen ők a saját bibliai felfogásuk alapján vizsgálják felül Istent. De a Szent Szellem nem így működik. Jézus ezt mondta a János evangéliuma 14. fejezet 26. versében:

„Ama vígasztaló pedig, a Szent Szellem, akit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, amiket mondottam néktek.”

Isten gyermekeiben is ugyanaz a Szent Szellem fog munkálkodni, mint amelyik Szellem munkálkodott Jézusban. Ugyanaz a Szent Szellem fog szólni rajtad keresztül is, mint aki Jézuson keresztül szólt, ha valóban Isten gyermeke vagy. Jézus ezt is mondta János evangéliuma 16. fejezetének 13. versében:

„De mikor eljő amaz, az igazságnak Szelleme, elvezérel majd titeket minden igazságra. Mert nem ő magától szól, hanem azokat szólja, amiket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti néktek.”

A Szent Szellem az Élő Isten Szelleme. Nemcsak olyan dolgokról tanít téged, amiket már ismersz. A keresztények a gyülekezetekben azt gondolják, hogy a Szent Szellem a saját bibliaismeretükkel egyenlő. Azt hiszik, hogy a Szent Szellem az az, ahogyan ők értelmezik a Bibliát.

És azt mondják: „A Szent Szellem csak azt mondja, amit én már tudok.” Ugyan milyen tanító az olyan, aki csak azt tanítja, amit már tudsz? Nem rossz tanár az olyan? Nem hagynád ott az olyan osztályt, ahol azt tanítják, amit te már régen tudsz? A Szent Szellem az Isten Szelleme, és ő új dolgokat fog neked tanítani. Ő nem csak emlékeztetni akar téged dolgokra, amiket már előzőleg megtanultál. Ő nem csak egyfajta halott vallásról akar tanítani téged. A Szent Szellem új dolgokat fog tanítani. Beszél neked az elkövetkezendő dolgokról, ahogyan Jézus azt megígérte.

A Szent Szellem elvezet majd téged minden igazságra, ahogyan azt Jézus megígérte nekünk. Isten nem halott. Az Élő Isten Szelleme ma is él, és azokban él, akik Őt keresik.

Igazán Isten gyermeke vagy, akit a Szent Szellem vezet? Vagy egy halott keresztény vagy?

Jézus kegyelme legyen veled!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése