2013. május 31., péntek

Mit tegyél, hogy választ kapj imáidra?



Az egyik kérdés, amit sokan meg szoktak tőlem kérdezni: "Mit teszek, hogy Isten megválaszolja az imádságaimat?" Sokan amikor imádkoznak, az imáik olyanok, mintha visszapattannának a plafonról, és el sem jutnának Istenhez. Azon tűnődnek, hogy talán hosszabb ideig, vagy máshogyan kellett volna-e imádkozniuk, vagy hogy mit kellene esetleg még tenniük.

A válasz egyszerű: igaznak kell lenned Jézus előtt. A 34. zsoltár ezt mondja (a 16. verstől kezdem olvasni):

"Az Úr szemei az igazakon vannak, és az ő fülei azoknak kiáltásán".

Ha azt akarod, hogy Jézus meghallgassa az imádságaidat, akkor igaznak kell lenned Előtte. A legtöbb ember nem igaz Jézus előtt, mert bűnben él, vagy valami olyan dolgot tesz, ami nem tetszik Jézusnak. Így aztán, amikor imádkozik, akkor az Úr nem hallgatja meg, vagy nem válaszolja meg az imádságait. Az Ézsaiás 59 ezt mondja az imádságairól:

"Ímé, nem oly rövid az Úr keze, hogy meg ne szabadíthatna, és nem oly süket az ő füle, hogy meg nem hallgathatna; hanem a ti vétkeitek választanak el titeket Istenetektől, és bűneitek fedezték el orczáját ti előttetek, hogy meg nem hallgatott."

Nagyon sokan imádkoznak, de az Úr még csak nem is hallja meg az imádságaikat. Nem akarja őket meghallani, mert nem élnek igaz módon.

Először is, ha azt akarod, hogy az imádságaidra választ kapjál, menj, és kérdezd meg Jézust, hogy egyáltalán ismer-e téged. Természetesen az Úr Jézus mindenkiről tud, de nem mindenkit ismer oly módon, hogy elfogadná őt. Úgyhogy amikor imádkozol, kérdezd meg az Úr Jézust: "Ismersz engem? Elfogadsz engem? Mit tegyek, hogy igaz legyek a szemeid előtt?"

Ez az első lépés ahhoz, hogy hatékonyan tudj imádkozni. Jézus akarata szerint kell imádkoznod, és igaznak kell lenned Előtte. Úgyhogy menj, és kérdezd meg Jézust, hogyan lehetsz igaz a szemében! Kérdezd meg Őt, hogy ismer-e téged.

Jézus kegyelme legyen veled!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése