2016. május 29., vasárnap

Nincs szükség a Bibliára?

Többen félreértettek néhány üzenetet, amit itt a blogon megosztottam, és azt a következtetést vonták le, hogy azt tanítom, hogy dobjuk ki a Bibliát, mert nincs rá szükségünk. De nem emlékszem rá, hogy ilyet írtam volna. A Biblia egy értékes könyv, és egy áldás Istentől, hogy a kezünkbe vehetjük, és elolvashatjuk belőle azokat a bizonyságtételeket, amik arról szólnak, hogy Isten embereinek milyen kapcsolatuk volt Istennel, hogyan kommunikált velük, mi mindent tett Isten a történelem folyamán, hogyan szólt az Ő népéhez, mi mindent mondott nekik, stb.

Én egy olyan gyülekezeti háttérből származom, ahol azt tanították, hogy a Biblia Isten kommunikációs csatornája, és hogy ezen keresztül szól ma Isten az emberekhez. És igen, Isten tud szólni ezen a könyvön keresztül. Hozzám is nagyon sokszor szólt. Mert arra tanítottak, hogy a Bibliát kell kinyitnom ahhoz, hogy meghalljam Isten hangját. És a Mindenható szeretne beszélni az Ő népéhez. Az Ő szíve vágya, hogy közel legyünk Hozzá, és hogy halljuk Őt. De ha lekorlátozzuk Őt arra, hogy Ő egy könyvön keresztül beszél, az nem helyes. Mert ha kinyitjuk a Bibliánkat, ott nem ezt olvassuk.

Például Mózes nem egy könyvet olvasott, amikor Isten szólt hozzá, hanem személyesen hallotta Isten szavát. Ésaiás, Jeremiás és Isten többi prófétája sem egy könyvből szedte az üzeneteit. Mindannyiuknak személyes kapcsolatuk volt az Élő Istennel, és annak, amit az Ő SZÁJÁBÓL hallottak, egy részét leírták. Mert Jézus azt mondta, hogy nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden Igével, ami ISTEN SZÁJÁBÓL származik. Ezt kell megértenünk, és a Mindenható is ezt szeretné, hogy az Ő SZÁJÁBÓL halljuk amit Ő mond nekünk.

A Bibliában nincs minden leírva. Azt, hogy konkrétan hogyan éljük a mindennapi életünket, nem fogjuk megtalálni a Bibliában. Azt, hogy mit kell tennünk a mai napon, hogy mi az, amit Isten elkészített a számunkra, nem fogjuk megtalálni a Bibliában. Alapelveket lehet, hogy találunk, de konkrétumokat nem. Azt, hogy a Szent Szellem hogyan fog vezetni ma, nincs leírva.

Vannak, akik úgy használják a Bibliájukat, mint a horoszkópot. Kinyitják valahol, és olvasnak belőle, és ha találnak benne valamit, ami az adott élethelyzetükre vonatkozik, és a “szívükhöz szól”, akkor azt gondolják, hogy az Isten szava hozzájuk. De ez egy veszélyes játék: ha ilyet csinálsz, akkor ezt hagyd abba! Ne használd a Bibliát úgy, mintha horoszkóp lenne! Mert a Bibliádban nem fogsz látni sehol olyat, hogy Isten emberei ezt tették volna. Nagyon könnyen becsaphatod ezzel magadat.

A Biblia egy áldás, egy nagyszerű könyv, tele bizonyságtételekkel. De meg kell értened, hogy nem függhet az életed egy könyvtől. Mert mi van, ha elveszik tőled? Akkor mi lesz? Megszűnik az Istennel való kapcsolatod? Nem függhet az életed más hívőktől sem. Mert mi van, ha egyedül leszel? Mi van, ha mondjuk börtönbe zárnak? Akkor megszűnik az Istennel való kapcsolatod?

És lehet, hogy még “hozzá vagy nőve a Bibliádhoz”, és nem tudod elképzelni, hogy Isten tud máshogyan is hozzád szólni. Nem baj, akkor olvasd tovább a Bibliádat! De értsd meg azt, amit ott olvastál, és nyisd ki a szemedet! És amikor például ezt olvasod:

“És monda az Úr Ábrámnak: Eredj ki a te földedből, és a te rokonságod közül, és a te atyádnak házából, a földre, amelyet én mutatok néked...”

tedd fel a kérdést, hogy milyen Bibliát olvasott Ábrám, és melyik Biblia verset, amikor ezt hallotta az Úrtól?

Isten áldjon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése