2016. június 23., csütörtök

Isten Jézuson keresztül lát minket?

Van egy nagyon népszerű, és a fülünknek kedves tanítás, miszerint mi hívők Krisztusban vagyunk, és emiatt Isten Jézuson keresztül lát minket, és nem tekint a bűneinkre, mert amikor ránk néz, nem minket lát, hanem Jézust. És mivel Ő szent és tiszta, Isten minket is ilyennek lát. De ez a tanítás a sátán hazugsága.

János apostol azt írta, hogy az Isten világosság, és nincsen Őbenne semmi sötétség. És ha azt mondjuk, hogy közösségünk van Jézussal, de közben a sötétségben járunk, HAZUDUNK, és nem igazságot cselekszünk. Becsapjuk magunkat, és hazuggá tesszük Istent, ha sötétségben járunk, és közben azt mondjuk, hogy Ő szentnek és tisztának lát minket.

Azt szokták mondani, hogy nem az a valóságos, amiben élünk, hanem az, amit Isten mond rólunk. De ez hazugság. Ha bűn van az életünkben, Ő nem fogja azt mondani, hogy tiszták vagyunk.

"Jaj azoknak, akik a gonoszt jónak mondják és a jót gonosznak; akik a sötétséget világossággá s a világosságot sötétséggé teszik, és teszik a keserűt édessé, s az édest keserűvé!" (Ésa 5:20)

Isten nem hazudik. Ő egy bűnös emberre, egy bűnben élő hívőre nem mondja azt, hogy szent és tiszta. Számukra nem az az üzenet, hogy nincs semmi kárhoztatásuk azoknak, akik Krisztusban vannak. Mert nem igaz az, hogy Krisztusban vannak! Számukra ez az üzenet:

"Tisztítsátok meg kezeiteket, ti bűnösök, és szenteljétek meg szíveiteket ti kétszívűek" (Jak 4:9)

János apostol azt mondta, hogy Krisztusban nincs bűn. Azt is mondta, hogy "aki ŐBENNE MARAD, EGY SEM ESIK BŰNBE, aki bűnbe esik, egy sem látta Őt, sem meg nem ismerte Őt". Azt is mondta, hogy "arról tudjuk meg, hogy ŐBENNE MARADUNK, ha megtartjuk az Ő parancsolatait". Csak akkor vagyunk Krisztusban, ha tisztán és szentül élünk.

"AMIKÉPPEN szent az, Aki elhívott titeket, ti is szentek legyetek TELJES ÉLETETEKBEN!"

Lehet így élni, lehet szentül és tisztán élni. Ha átadtad az életedet Jézusnak, nem kell, hogy a bűnök uralkodjanak rajtad! Ha bemerítkeztél, akkor onnantól kezdve van hatalmad a bűnök felett. Nem kell, hogy bukdácsoljál. Hatalmat adott neked Jézus, hogy az ellenségnek minden erején tapossál.

"Aki azt mondja, hogy ŐBENNE MARAD, annak ÚGY KELL JÁRNIA, AHOGYAN Ő JÁRT."

Ő erre hívott el téged!

Isten áldjon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése