2016. június 29., szerda

Valóban nincs kárhoztatásunk Krisztusban?

Sok tanító felolvassa a Bibliából, hogy nincs semmi kárhoztatásuk azoknak, akik Krisztusban vannak. Majd levágják a mondat végét, és ugranak több mint 30 verset, és tovább olvassák, hogy "Kicsoda vádolja az Isten választottait? Isten az, aki megigazít. Kicsoda az, aki kárhoztat? Krisztus az, aki meghalt, sőt aki fel is támadt, aki az Isten jobbján van, aki esedezik is értünk". Majd tovább olvassák, hogy semmi sem "szakaszthat el minket az Istennek szerelmétől, mely van a mi Urunk Jézus Krisztusban".

De elcsűrik-csavarják Pál szavait a maguk vesztére. Azt gondolják, hogy Krisztusban vannak. Azt gondolják, hogy ha hisznek Őbenne, akkor nem lehet semmi kárhoztatásuk. De Pál nem ezt tanította. Ő azt írta, hogy "nincs semmi kárhoztatásuk AZOKNAK, akik Krisztus Jézusban vannak", de a mondat vége úgy hangzik, hogy

"AKIK NEM TEST SZERINT JÁRNAK, HANEM SZELLEM SZERINT"!

Pál beszélt a test szerinti életről, és azt tanította, hogy akik így élnek, nem tudnak Istennek engedelmeskedni. Ez az az állapot, amikor megvan az emberben az akarás, de a jó véghezvitelét nem találja. És azt írja erről, hogy akik így élnek, MEGHALNAK! Nem róluk mondja, hogy nincs kárhoztatásuk!

Pál a Gal 5-ben beszélt a test szerinti életről, és felsorolt bizonyos bűnöket, majd ezt mondta:

"...akik ilyeneket cselekszenek, Isten országának örökösei nem lesznek. De a Szellemnek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség. AZ ILYENEK ELLEN NINCS TÖRVÉNY. Akik pedig Krisztuséi, a TESTET MEGFESZÍTETTÉK INDULATAIVAL ÉS KÍVÁNSÁGAIVAL EGYÜTT. Ha Szellem szerint élünk, Szellem szerint is járjunk!"

Akik szentül élnek, akik a testüket megfeszítették indulataival és kívánságaival együtt, azok ellen tényleg nincs törvény. Ők azok, akik Szellem szerint élnek, ők azok, akiknek nincs kárhoztatásuk!

Jézus azt mondta a földi szolgálata végén, hogy

"Jön Értem a világ fejedelme, de ÉNBENNEM NINCSEN SEMMIJE".

Ha Jézust akarod követni, akkor ebben is kövesd Őt! Csak úgy maradhatsz meg Őbenne, ha BENNED SINCS A SÁTÁNNAK SEMMIJE! Mert Krisztusban nincs bűn.

Nincs semmi kárhoztatásuk azoknak, akik KRISZTUSBAN vannak? Valóban nincs. Csak értsd meg, hogy mit jelent az, hogy KRISZTUSBAN!

"Aki azt mondja, hogy Őbenne marad, annak úgy kell járnia, amint Ő járt."

Ez lehetetlennek tűnik, de nem az. Aki Istentől született, annak ez a természetes. Sokaknak ezek csak üres szavak, de János a tapasztalatairól írt. Pál is a tapasztalatairól számolt be:

"a Jézus Krisztuban való élet Szellemének törvénye megszabadított engem a bűn és a halál törvényétől"

Isten áldjon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése