2016. június 5., vasárnap

Szükséges-e az üdvösséghez a bemerítkezés?

Amikor felmerül az a kérdés, hogy szükséges-e az üdvösséghez a bemerítkezés, nagyon sok hívő azt a választ adja, hogy nem szükséges, hiszen ott van a kereszten függő lator esete, aki “csupán hitt Jézusban”, és semmi mást nem kellett tennie. Ő biztosan nem merítkezett be, és Jézus mégis azt mondta neki, hogy Vele lesz a Paradicsomban.

És a kereszten függő lator sokaknak a kedvenc példája, hiszen ő “csupán hitt Jézusban”, és mégis üdvösséget kapott. De az a probléma ezzel, hogy az ő esete egy nagyon, de nagyon speciális eset volt. A latornak csak legfeljebb 1-2 órája, vagy jóval kevesebb lehetett hátra az életéből. Ezért az ő példáját nem hozhatod fel, amikor arról van szó, hogy mit jelent Jézust követni éveken, évtizedeken keresztül.

Ha esetleg mégis az ő példáját akarod alkalmazni a saját életedre, akkor rendben van, tegyed. Várjál te is 1-2 órát, és közben higgy Jézusban! De ha letelik az a pár óra, és még mindig életben vagy, akkor kezdj el azon gondolkozni, hogy akarod-e Jézust követni, akarsz-e az Ő tanítványa lenni, és akarsz-e engedelmeskedni az Ő szavainak. Ezt Jézus mondta:

“Aki hisz, és megkeresztelkedik [bemerítkezik], az üdvözül, aki pedig nem hisz, az elkárhozik.”

Isten áldjon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése