2016. június 11., szombat

Valódi szabadság

Jézus azt mondta, hogy akiket Ő megszabadít, azok VALÓSÁGGAL szabadok lesznek. Mégis sokan élnek még hívőként is a bűnök rabságában. Szeretnének tisztán élni, szentségben, bűnök nélkül, de nem tudják, hogyan. Sokan érzik úgy, hogy méltatlanok, és az Úr nem fogadja el őket. Szeretnének közel lenni Hozzá, de ez egy elérhetetlen vágy marad csupán. Eljárnak egy gyülekezetbe, de nem változik közben semmi. Időnként vannak fellángolások, "megtérések", de mégsem változik lényegében semmi. Egyszer fent, aztán újra lent, aztán megint fent, aztán megint lent - és így megy ez éveken, évtizedeken keresztül. De ez nem normális dolog, ennek nem kéne így lennie!

János apostol azt mondta, hogy aki Istentől született, az NEM VÉTKEZIK, hanem aki Istentől született, az MEGŐRZI MAGÁT, és a GONOSZ NEM ILLETI ŐT!

Lehet, hogy a mi tapasztalataink nem ilyenek, de János arról beszélt, amit ő átélt. Ez nem egy elérhetetlen cél. Jézus azt mondta, hogy megismerjük az igazságot, és az igazság SZABADDÁ tesz minket. Akiket Ő megszabadít, azok VALÓSÁGGAL szabadok lesznek. Ez nem ELMÉLETI SZABADSÁG, ez nem csak pár Biblia vers, ami a fejünkben van meg. Ez nem olyan, hogy elméletben szabad vagyok, de közben a bűnök uralkodnak rajtam. Ez VALÓDI SZABADSÁG! Ez VALÓSÁGOS!

Sokan mégis úgy élnek, hogy nincs uralmuk és hatalmuk a bűnök felett. Újra és újra elesnek. De ez nem szabadság. Ha bűnt cselekszünk, akkor a bűnnek vagyunk a szolgái. Ezt maga Jézus mondta. De Ő nem akarja, hogy ilyen állapotban legyünk. Ő azt akarja, hogy megismerjük az igazságot, és SZABADOK LEGYÜNK. Ő pont ezért jött, Ő ezért halt meg a kereszten. Szinte a legelső dolog, amit az Újszövetség első lapjain elolvashatunk Róla, az az, hogy az Ő neve JÉZUS, mert Ő szabadítja meg az Ő népét annak bűneiből. Ő nem azért jött, hogy megbocsássa a bűneinket, és utána ugyanúgy tovább éljünk azokban. Ő azért jött, hogy SZABADDÁ TEGYEN! Ő azért jött, hogy a sátánnak minden munkáját lerontsa! Márpedig a bűn a sátán munkája. És amikor vétkezel, akkor nem Istent szolgálod, hanem a sátán szolgája vagy, mert az ő akaratát viszed véghez.

Döntsd el, hogy kit akarsz szolgálni! És ha döntöttél, hogy Jézust, akkor menj Hozzá, és kérd, hogy tegyen szabaddá! Kérd, hogy bocsássa meg a bűneidet! Kérd, hogy tisztítson meg TELJESEN! Kérd Tőle, hogy legyen meg az Ő akarata az életedben!

Volt egy leprás ember, aki odament Jézushoz, és azt mondta Jézusnak: "Uram, ha akarod, megtisztíthatsz". És Jézus megérintette őt, és azt mondta: "Akarom, tisztulj meg!". És azonnal megtisztult a leprás a betegségéből. Így van ez a bűnnel is. Erre is azt mondja Jézus, hogy: "AKAROM, TISZTULJ MEG!".

Ha te is akarod, Ő ezt megteszi. És erre nem kell éveket várnod. Ő ezt megteszi AZONNAL! Menj Hozzá, és mondd Neki, hogy: "Uram, akarom, hogy megtisztítsál!". És Ő meg fogja tenni!

És ezután nem kell bűnben élned, nem kell, hogy a bűnök uralkodjanak rajtad! Ne hallgass azokra, akik azt mondják, hogy ezután jön majd a bukdácsolás, mert ez a sátán üzenete és akarata! Nem kell, hogy így legyen. Jézus többször is azt mondta azoknak, akikkel találkozott, hogy: "eredj el, és TÖBBET NE VÉTKEZZ!". Mert Jézus felszabadít a bűn uralma alól, Ő VALÓSÁGGAL megszabadít. És ezután TE DÖNTÖD EL, HOGY MIT TESZEL, mert nem a bűnök hatalmában leszel! Ez nem azt jelenti, hogy nem tudsz többet bűnt elkövetni, hanem azt jelenti, hogy TUDSZ BŰNT NEM ELKÖVETNI! Mert szabad vagy rá. És ez egy teljesen új élet, egy igazi élet kezdete. De ez csak a kezdet!

Menj Jézushoz, és kérd Őt, hogy tegyen szabaddá! Nem kell bűnben élned! Add oda Neki az életedet, hogy Ő legyen valóban az Úr.

Ahol az ÚRNAK Szelleme, ott a SZABADSÁG!

Isten áldjon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése