2013. július 12., péntek

Nem a Biblia alapján kell a tanításokat megvizsgálni!

Egy hívő keresztény, ha meghallja azt, hogy NEM a Biblia alapján kell a tanításokat megvizsgálni, valószínűleg egyből fel fog háborodni, mert azt tanították neki, hogy a Biblia az alap, és minden tanítást a Szentírás fényében kell megvizsgálnunk. Csakhogy van ezzel némi probléma, és most erről szeretnék beszélni.

Rengeteg tanítás és irányzat van a kereszténységen belül, és mindegyikük azt állítja, hogy a Biblia a tanításaiknak az alapja. Ezek a tanítások egymásnak sokszor teljesen ellentmondanak, pedig ugyanarra a Bibliára hivatkozik mindenki, és mindegyikük meg van győződve arról, hogy az ő Biblia-magyarázatuk a helyes.

Ha valaki elkezdi Istent keresni, és csatlakozik egy keresztény gyülekezethez, akkor tanítani fognak neki jó dolgokat a Bibliából. Emellett meg fogják neki tanítani annak a felekezetnek a teológiáját is, és megtanítják őt arra, hogy ANNAK AZ EGYHÁZNAK A TANÍTÁSAIBAN HIGGYEN! És bármennyire is úgy tűnik, hogy a Biblia az alap, nem a Biblia, hanem A BIBLIA-MAGYARÁZAT LESZ AZ ALAP! Ha egy másik felekezethez menne az illető, akkor lehet, hogy teljesen más tanításokat kapna, és telejsen másban hinne, pedig mindenki ugyanarról a Bibliáról beszél.

Ha pedig arról van szó, hogy vizsgáljon meg egy tanítást, akkor a SAJÁT FELEKEZETE TANÍTÁSA szerint fogja megvizsgálni azt. Csakhogy a saját egyházunk tanítása szerint a saját tanításaink valószínűleg helyesek lesznek, míg a saját egyházunk tanítása szerint a másik egyház tanításai nem lesznek jók.

Megvizsgáltam egy tanítást a Biblia alapján, és meggyőződtem róla, hogy helyes? Csak ha más vizsgálja meg ugyanazt a Szentírás alapján, ő lehet, hogy másról fog meggyőződni. NINCS olyan, hogy egy Szentírásra támaszkodó SZELLEMI ÜZENETET a Bibliából meg lehet objektíven vizsgálni! Mindig lesz olyan, aki azt mondja, hogy nem, azt nem úgy kell értelmezni.

Pál azt mondta, hogy MINDENT vizsgáljunk meg. Ebbe a mindenbe bele tartozik a saját hitünk is. Ha én hiszek valamiben, akkor valószínűleg azért hiszek benne, MERT AZT TANÍTOTTÁK NEKEM a gyülekezetben. Abban a Biblia-magyarázatban hiszek, amit elém tettek. És logikus a tanítás, és akár a gyakorlatban is MŰKÖDIK. A varázslás is működik... Ami logikus és működik, és alá tudom támasztani NÉHÁNY verssel a Bibliából, az biztos, hogy helyes? Ha SOK verssel tudom alátámasztani, akkor biztos, hogy helyes?

NAGYON SOK hamis tanítás van az egyházban, és ha hazugságban hiszel, NEM TUDSZ RÓLA, hogy hazugságban hiszel, és azt hiszed a hazugságról, hogy az az igazság! Meg kell vizsgálnunk mindent – azt is, amiről AZT GONDOLJUK, hogy igaz!

Remélem, most kicsit elbizonytalanodtál... mert el fogod kezdeni keresni az Urat!

Ne menj az egyházad tanításai után, Jézusra hallgass, és csak Őt kövesd! Kérd Tőle, hogy nyissa fel a szemeidet, ha BÁRMILYEN hazugságban élsz! Ne gondold azt, hogy csak a MÁSIK felekezetben vannak hamis tanítások, ismerd fel azt is, ha téged vezettek félre!

Ne a tanításokban higgy, hanem ismerd meg a Jó Pásztort! Az Ő juhai hallják az Ő hangját, ISMERIK az Ő hangját, és Őt követik. Nem hallgatnak idegen hangokra, nem mennek az idegenek után, hanem azoktól elfutnak. A Biblia kevés, a te ismereted és értelmed is kevés! Térdelj le, imádkozzál, építsd JÉZUS SZAVAIRA az életedet, keresd Őt, ismerd meg Őt! Kérd, hogy vezessen téged, és engedelmeskedj Neki! És ha megismerted Őt, és ismered az Ő hangját, akkor tudni fogod, hogy mi van Tőle, és mi van az idegenektől. Ez legyen a vizsgálatod alapja!

Isten áldjon!

2 megjegyzés:

  1. Tévtanítás térj meg!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves teo!

      Az egyetlen módja annak, hogy meg tudj vizsgálni bármilyen tanítást, az az, hogy ismerned kell Jézust, és ismerned kell az Ő hangját. Erről Jézus maga beszélt a János evangéliuma 10. fejezetében. Az Ő juhai hallják és ismerik az Ő hangját, Őt követik és nem mennek az idegenek után, hanem elfutnak azoktól, mert nem ismerik az idegenek hangját.

      Aki nem hallja Jézus hangját, vagy hallja, de nem cselekszi meg azt, annak lehet bármilyen nagy Biblia-ismerete, nem tartozik az Ő juhai közé!

      Aki nem hallja, és nem ismeri Jézus hangját, az embereket/tanítókat/gyülekezeteket fog követni, ők pedig félre fogják vezetni.

      Isten igazi szolgái Jézushoz vezetnek, és megtanítanak arra, hogy megismerd Jézust, hogy meghalld az Ő hangját, hogy Őt kövesd és Neki engedelmeskedj. Akik nem erre tanítanak, azok mind farkasok!

      Isten áldjon!

      Törlés