2013. augusztus 30., péntek

A teljes Írás Istentől ihletett?

A keresztény gyülekezetek szinte mindegyikének a hitvallása Pál apostol alábbi szavaival kezdődik:

"A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra..."

Csupán az a probléma ezzel, hogy már a hitvallásuk első pontjánál HAZUDNAK, és félrevezetik az embereket, mert NEM EBBEN HISZNEK! A Bibliának csak bizonyos részeiben hisznek, a kedvenc Biblia-verseikben hisznek, a kedvenc TANÍTÓIK BIBLIA-MAGYARÁZATAIBAN hisznek. Megtévesztik az embereket, és hazudnak nekik abban, hogy azt állítják, hogy a Biblia a hitük alapja, mert a Szentírásról való saját magyarázatuk, és saját Biblia-értelmezésük a hitük alapja!

"A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra..." szavakkal már az elején egy ISTENTŐL JÖVŐ TEKINTÉLYT tulajdonítanak a SAJÁT TANÍTÁSAIKNAK, mintha ezek is Istentől ihletettek lennének! Azután ezzel a tekintéllyel visszaélve hazugságokat hirdetnek, azokat Isten szavaként beállítva.

Ha őszinték lennének, azt mondanák:

"Abban hiszünk, hogy A MI BIBLIA-MAGYARÁZATAINK Istentől ihletettek..."

De ilyet SENKI sem mond. NEM MERNEK ilyet mondani, mert ha ezt tennék, a hallgatóik minden prédikációjuk után hazamennének, és megkérdeznék Jézustól, hogy:

"Tényleg így vannak ezek a dolgok?"

És Ő sok esetben lehet, hogy azt mondaná:

"Nem, nem így vannak! Ne őt hallgasd! Gyere, és hallgass ENGEM! Ne őt kövesd! Gyere, és kövess ENGEM!"

Ne hallgass azokra, akik önmagukhoz láncolnak, ahelyett, hogy elvezetnének téged Jézushoz! Ne hagyd, hogy lenyűgözzenek a hízelkedő beszédükkel, a kedvességükkel, a Biblia-ismeretükkel, vagy akár a jelekkel és csodákkal!

Aki az igazságot hirdeti, nem fél azt mondani, hogy menj haza, térdelj le, és kérdezz meg Jézustól BÁRMIT! Kérdezd meg Tőle az igazságot, hallgasd Őt, és tedd azt, amit Ő mond neked!

Isten áldjon!

1 megjegyzés:

  1. Hóseás Próféta könyve 4. fejezet.
    Ez az a rész ami nagyon hasonlít ezekhez az írásokhoz, amiket itt olvasok. Bizony nem Ismerik a mai gyülekezetekben Istent.

    Csaba

    VálaszTörlés