2013. augusztus 30., péntek

Pál szavai veszélyesek!

Pál apostol szavai sok hívő vesztét fogják okozni! Péter azt írta a leveleiről, hogy vannak benne némely nehezen érthető dolgok, amiket a tudatlanok elcsűrnek-csavarnak, a maguk vesztére.

De melyek lehetnek ezek a "nehezen érthető" a részek a leveleiben, amelyek bárkinek is a vesztét okozhatják? Nem nehéz megmondani: az ÜDVÖSSÉGGEL kapcsolatosak, vagyis pont az alapok, és pont a lényeg! És ez nagyon súlyos dolog, mert az ÖRÖK SORSUNK múlik ezen! Ha Pál apostol szavait félreértjük vagy félremagyarázzuk, az az üdvösségünkbe kerülhet!

Azért Pál szavairól beszélek, mert ha megnézzük a keresztény egyházak tanításait és a hitüknek alapjait, szinte mindegyik tele van Páltól való idézetekkel, és Pál szavainak MAGYARÁZATAIVAL. Ha megkérdezünk egy evangéliumi keresztényt, olyat, aki komolyan veszi a Szentírást, hogy mik az üdvösség feltételei, szinte biztos, hogy Pál apostol néhány kiragadott mondatát fogja idézni - mert ezt tanították neki!

Az Apostolok cselekedeteiben olvashatunk egy asszonyról, akiben jövendőmondó szellem volt, és ő több napon keresztül ment Pál és a társai után, és így kiáltozott:

"Ezek az emberek a Magasságos Isten szolgái, akik az üdvösség útját hirdetik nektek!"

Egy vallásos démon, egy hitető szellem szólt, és tanított ezen az asszonyon keresztül. Ráadásul MINDEN EGYES SZAVA IGAZ VOLT!

Ma is egy az egyben ezt csinálják a tanítók: "Lapozz ide, lapozz oda, nézd meg, hogy, mit írt Pál! Figyelj Pálra, az ő szavaira, mert ő az üdvösség útját hirdeti!", de ezzel sokakat visznek egyenesen a POKOLBA!

Pál apostol szavait már az ő idejében is sokan félreértették és félremagyarázták, ezért írt Péter erről. Veszélyes dolog az alaptanításainkat Pál apostol szavainak magyarázataira építeni!

A többi apostol sem ezt tette, ők nem Pál levelein nőttek fel! Közel 3 és fél éven keresztül JÉZUSSAL voltak, Őt követték, és ŐT HALLGATTÁK, és ezt is adták tovább! Pál csak sok évvel később kezdte el a szolgálatát, a Jézussal való találkozása után, és hosszú évekre félrevonult Istent keresni. Az első keresztények közül sokan nem is ismerték sem őt, sem az írásait.

Lukács, aki a 4 evangélium egyikének szerzője, egy Theofilus nevű barátjának címezte az írását. Az evangéliuma elején ezt írta:

"Mivelhogy sokan kezdették rendszerint megírni azoknak a dolgoknak az elbeszélését, a melyek minálunk beteljesedtek, A mint nékünk előnkbe adták, a kik kezdettől fogva szemtanúi és szolgái voltak az ígének: Tetszék énnékem is, ki eleitől fogva mindeneknek szorgalmasan végére jártam, hogy azokról rendszerint írjak néked. jó Theofilus, Hogy megtudhasd azoknak a dolgoknak bizonyosságát, AMELYEKRE TANÍTTATTÁL." Luk 1:1-4

És ezután hosszú oldalakon keresztül olvashatjuk, hogy MIRE TANÍTOTTÁK AZ ELSŐ KERESZTÉNYEKET! Ez az apostolok tudománya és ez az alap: JÉZUS KRISZTUS és az Ő BESZÉDE! Nem Pál levelei, hanem Jézus szavai!

Ma a hívők nagy része PÁL SZAVAIRA, illetve azok MAGYARÁZATAIRA építkezik, csak ez nem helyes. Pál azt hirdette, hogy ő mint bölcs építőmester, fundamentumot vetett, és ez a fundamentum JÉZUS KRISZTUS! Sokan, akik ezt elolvassák tőle, nem értik. Találkoznak ugyan Jézussal, megérintette őket, de nem rakják le megfelelően az alapot. Elkezdik ugyan, de NAGYON HAMAR FÉLBEHAGYJÁK, és elkezdenek erre a félkész alapra építeni egy tákolmányt. Ugyan meghallják Jézus hívását, de NEM KEZDIK EL ŐT KÖVETNI.

Jézus szavairól nagyon gyorsan átlépnek a Biblia többi részeire, mert JÉZUS SZAVAIT NEM AKARJÁK HALLGATNI, és NEM AKARNAK ENGEDELMESKEDNI AZOKNAK! Gyorsan átugranak Pál leveleire, kiválogatják belőle a fülüknek kedves verseket, Jézus kemény szavaira pedig bedugják a fülüket. Ez az antikrisztus szellemének a munkája!

Jézus azt mondta a tanítványainak, hogy hirdessék az evangéliumot, tegyék tanítványokká az embereket, merítsék be őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Szellemnek nevében, ÉS TANÍTSÁK MEG nekik, hogy MEGTARTSÁK MINDAZOKAT, AMIKET Ő PARANCSOLT nekik!

Ez az alap, és ezzel kell kezdeni! Ha ez nincs meg, és ENGEDETLEN vagy Jézus szavainak, Pál írásait akárhogyan is csűröd-csavarod, visznek téged a pokolba! Tedd félre a hazug teológiádat és Pál szavainak kiforgatását, mert a vesztedet fogják okozni! Menj Jézushoz, hallgasd azt, amit Ő mond neked, és VEDD KOMOLYAN azt!

Pál nem volt engedetlen a mennyei látás iránt, amit látott, légy TE IS ENGEDELMES Jézusnak, és akkor meg fogod érteni Pál szavait is! Ne a tetővel kezdd az építkezést, hanem az alappal!

Isten áldjon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése