2013. augusztus 19., hétfő

Mennyire szoros a szoros kapu?

Megkérdeztem Jézustól, hogy mennyire szoros az a bizonyos szoros kapu, amiről Ő beszélt. Az egyik alkalommal ugyanis Jézus ezt mondta:

"Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, a mely a veszedelemre visz, és sokan vannak, a kik azon járnak. Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt." (Máté 7:13-14)

Egy másik helyen pedig ezt mondta, mégpedig hívő embereknek:

"Igyekezzetek bemenni a szoros kapun: mert sokan, mondom néktek, igyekeznek bemenni és nem mehetnek. Mikor már a gazda felkél és bezárja az ajtót, és kezdetek kívül állani és az ajtót zörgetni, mondván: Uram! Uram! nyisd meg nékünk; és ő felelvén, ezt mondja néktek: Nem tudom honnét valók vagytok ti; Akkor kezditek mondani: Te előtted ettünk és ittunk, és a mi utczáinkon [GYÜLEKEZETEINKBEN] tanítottál; De ezt mondja: Mondom néktek, nem tudom honnét valók vagytok ti; távozzatok el én tőlem mindnyájan, kik hamisságot cselekesztek! Ott lesz sírás és fogak csikorgatása, mikor látjátok Ábrahámot, Izsákot és Jákóbot, [PÁLT, PÉTERT, JÁNOST, JAKABOT] és a prófétákat mind az Isten országában, magatokat pedig kirekesztve." (Lukács 13:24-27, a []-es betoldások tőlem)

De mennyire szoros ez a kapu?

Korábban úgy képzeltem el a szoros kaput, ahogyan sok helyen is ábrázolják, hogy mutatnak egy széles utat, amin emberek járnak, és mennek a kárhozat felé, és a széles út mellett van néhány pici kis kapu, amin be lehet menni, és rá lehet lépni a keskeny útra, amely egy másik irányba, az örök életre vezet.

De az Úr NEM EZT mutatta nekem! Amikor megkérdeztem Tőle, hogy mennyire szoros a szoros kapu, a szellememben egy TŰT mutatott, és a TŰNEK A FOKÁT! Ilyen szoros a szoros kapu!

Ezen LEHETETLEN átmenni!

Sokan azt hiszik, hogy már bementek a szoros kapun, pedig SOHA NEM IS LÁTTÁK MÉG AZT A KAPUT! Együtt esznek-isznak Jézussal, a gyülekezetükben tanítja őket, de mégsem ismerik Őt. Nem járnak Ővele, nem követik Őt, nem járnak úgy, mint akik átmentek ezen a kapun.

Keresd Jézust, imádkozzál, és kérd, hogy mutassa meg neked azt a szoros kaput, amin be kell menned! És kérd, hogy mutassa meg, hogy hogyan mehetsz be ott, ahol lehetetlen átmenni! Nála nincs lehetetlen!

A szoros kapun a TEST nem megy át! Csak SZELLEMBEN élhetsz Isten Királyságában! Igyekezz átmenni a tű fokán, ameddig nem késő!

Isten áldjon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése